Proposal



Alla på jobbet är rädda för Margret. Hon jobbar som chef på ett bokförlag och till sin hjälp har hon Andrew som lyder hennes minsta vink. Kliver hon in i ett rum blir det tyst som i graven. Alla gör som hon säger och ingen vågar säga ifrån.
Dessvärre får bokförlagets ledning reda på att Margret är kanadensisk medborgare vilket ställer till en hel del bekymmer. Men Margret är inte den som är den, och utan att tänka på konsekvenserna släpper hon en bomb som chockar alla. Att hon och Andrew ska gifta sig. Vilket såklart bara är en genväg till ett amerikanskt medborgarskap.


Jag har lite svårt för den här typen av filmer. Dom har en tendens att vara väldigt förutsägbara och enormt klichefyllda. Proposal är absolut inget undantag. Man förstår ganska snabbt hur det kommer att bli och vilka situationer som kommer att uppstå.

Sandra Bullock spelar den nitiska och bittra chefen som saknar medlidande och känslor för sina anställda.
Att hon är en duktig skådespelare råder det inga tvivel på och hon passar riktigt bra i den här rollen.
Som hennes lilla hjälpreda ser vi Ryan Reynholds. För mig är han en av de mest underskattade skådespelarna i Hollywood. Efter jag såg honom i Amityville Horror tror jag han kan spela vilken roll som helst utan några problem.

Proposal är en sådan film som gör att man nästan känner sig som ett medium. Man vet vad som kommer hända nästan från första sekunden. Den är ruskigt förutsägbar och kräver absolut inte någonting av tittaren.
Nu är det som sagt en romantisk komedi som är av det lättsammare slaget så man ska inte kräva för mycket. Men ibland blir det lite för mycket av det goda och många skämt skulle säkert funka om inte filmen var så förutsägbar.

Filmen har mängder av biroller, bland annat ser vi Craig T Nelsen från filmen Poltergeist och serien Coach.
Våran blivande storstjärna(?) Malin Åkerman syns också i en lite mindre roll. Det är också skådespelarna som räddar filmen. Det är allt annat än en orginell story och det känns som man har sett den här filmen hur många gånger som helst tidigare. Men gillar du romantiska komedier så tror jag absolut att du kommer gilla den här. Den är lättsam, enkel och har en hel del roliga scener, bra skådespel och såklart en och annan moralkaka, precis som det ska vara i den typen av film.
 
Filmen finns att köpa för bra pris på Discshop






Kommande filmer nästa år



Passar på att lägga upp lite trailers på ett par filmer som jag tycker verkar lockande att se. För att komma till filmernas officiella hemsida med trailers och fullständig information, klicka bara på bilden.
2010 verkar vara ett bra filmår så jag kommer lägga upp den här typen av inlägg ganska ofta i framtiden.























My Bloody Valentine 2009




För inte allt för länge sedan tittade jag på orginalet av My Bloody Valentine som är från 1981. Den tillhör en av de absolut bättre slasherfilmerna från 80talet. 

Filmen handlar om en gruva där en av gångarna rasar samman. En man vid namn Henry Warden överlever men hamnar i koma under lång tid. När han väl vaknar är han en psykotisk mördare som mördar allt som är i hans väg.

Samma kväll som han vaknar har stadens ungdomar samlats för att ha fest. Olyckligtvis är Henry Warden redan i gruvan för att slutföra sin hämd. Detta leder till ett blodbad av sällan skådat slag
Ett fåtal ungdomar överlever, bland annat gruvägarens son Tom Hannigen som efter tragedin bestämmer sig för att lämna staden.

10år efter Henrys massaker i gruvan börjar nya mord begås. Råare och våldsammare än tidigare. Polisen börjar misstänka att Henry kan vara tillbaka, trots att han sägs vara död och begraven. Är han verkligen tillbaka, och vad är det egentligen som fört tillbaka Tom Hannigen till staden?



Som Tom Hannigen ser vi Days Of Our Lives stjärnan Jensen Ross Ackles och som stadens unga cheriff ser vi Dawsons Creeks  Kerr Smith. Det är absolut inga dåliga skådespelare, men jag vart lite överaskad att se dom båda i en skräckfilm tillsammans.
Remaken följer orginalet nästan slaviskt och handlingen är väldigt enkel så det finns inte mycket som kan gå fel.

My Bloody Valentine känns påkostad och skapar bra inlevelse och intresse. Den är kanske lite förutsägbar men det är ingenting som sänker betyget på något sätt. Den här typen av filmer kräver inte mycket av tittaren utan man får allt serverat  framför sig. Vilket ibland kan vara trevligt det med. Den har skön känsla och tempot är snabbt, huvuden kapas, ögon punkteras och mördarens hacka används ordentligt.
Den är blodig och köttig men inte på ett skrämmande eller äcklande sätt, den känns som en typisk skräckfilm för ungdomar i stil med Final Destination och Scream. Skillnaden är att My Bloody Valentine är grymt mycket bättre på alla sätt.


På köpfilmen får man 2 olika utgåvor. En som är vanlig 2D och en som är i 3D. Medföljer gör också en uppsättning 3Dglasögon för att ge maximal upplevelse. Man får även ett hollogramomslag som ger ett mycket inbjudande intryck. Den finns för ett riktigt lågt pris på CDON och den är given i samlingen för alla som gillar skräck.


Trailer och mer info finns på http://www.mybloodyvalentine3ddvd.com/







Lesbian Vampire Killers






Jimmy har för sjunde gången blivit dumpad av sin flickvän. I sedvanlig ordning hamnar han på den lokala puben med sin vän Fletch som i sin tur fått sparken som clown. Dom bestämmer sig för att resa bort och ta en rejäl fotvandring för att få någonting annat att tänka på under några dagar.
Dom hamnar i en liten by där det vilar en förbannelse. Förbannelsen gör att alla flickor på sin 18års dag blir vampyrer.

På vägen träffar dom på ett gäng unga tjejer som ska forska och läsa lite mer om byn och dess påstådda besvärjelse. Jimmy och Fletch ser sin chans till att få ragg, vilket blir lite svårt då byn kryllar av vampyrer som mer än gärna vill slita samtliga turister i stycken.

Det här var en film jag verkligen inte några som helst förhoppningar om och jag trodde att jag skulle såga den med fotknölarna. Men icke, för charmigare komedi var länge sedan jag såg. Man får lite av en kombination av klassikern  Evil Dead och Shaun Of The Dead. Man sitter och ler mest hela filmen och brister ofta ut i skratt, speciellt åt Fletch som är en mycket rolig karaktär.
Han tar ingenting på allvar och är mest onykter filmen igenom. Han blir även vän med den lokala prästen som kämpar för att förhindra besvärjelsen att drabba hans blivande 18åriga dotter. Tillsammans ska dom bekämpa vampyrdrottningen Carmilla och hennes vampyrer, vilket leder till många skratt och dråpliga situationer.

Effekterna är riktigt bra med tanke på att filmen inte har någon direkt budget att skryta med. Skådespelarna James Corden och Mathew Horne är klart godkända och jag tror garanterat att man kommer se mer av dom i framtiden. 
Filmen har ett bra tempo och filmen blir aldrig ointressant eller tråkig. Det händer någonting hela tiden och man blir väldigt intresserad av hur det kommer att sluta.
Lasbian Vampire Killers kan absolut jämföras med Shaun Of The Dead, både vad gäller humor och skådespelarinsatser. Så gillar ni den kommer ni garanterat gilla Lesbian Vampire Killers.
Den har släppts nu i dagarna på både DVD och Bluray och finns för bra pris både på Discshop och CDON.







Chaos



Ett stort gisslandrama äger rum på en av de största bankerna i USA. Polisen står handfallen och tar som sista lösning in den suspenderade polisen Quentin Conners som som är expert vad gäller gisslandrama.
Plötsligt kommer en stor explosion och rånarna lyckas fly utan att någon hinner märka det.
Ännu konstigare är att inga pengar saknas inne på banken.
Nu börjar jakten på dom maskerade rånarna och det visar sig att det är en mycket större kupp än vad polisen någonsin kunnat tro.

Jag hade aldrig hört talas om filmen Chaos förens jag såg reklam för den på tv för någon månad sedan.
När jag såg att både Jason Statham och Wesley Snipes skulle vara med kunde man börja förstå att det handlar om action av riktig hög klass. Vilket är precis vad man får.

Filmen drar igång nästan direkt och jag satt som klistrad från första sekunden. Wesley Snipes spelar bankrånarnas ledare och passar riktigt bra i den rollen.
Han stjäl inte för mycket tid i rampljuset utan håller sig mycket i bakgrunden. Den stora delen av tiden får man följa Jason Statham och den unga lärlingen Dekker som spelas av Ryan Phillippe som man tidigare sett i "En Djävulsk Romans". Han gör en mycket bra insats och gjorde mig nyfiken på andra filmer han medverkat i.

Jason Statham har blivit lite av en actionfavorit hos mig sedan jag såg filmen CrankHan är precis lika bitter och less i den här filmen och gillar man honom blir man allt annat än besviken. Jason Statham kommer att gå långt, var så säkra.

Tempot är snabbt och det är vändningar och twister fram och tillbaka. Det kan leda till viss förvirring om man inte är helt uppmärksam så det gäller att hänga med i svängarna när upplösningen börjar närma sig.
När det kommer till actionscenerna får man allt man kan begära. Man bjuds på biljakter, skottlossningar och maffiga explosioner. Filmen är snyggt filmad och skapar en bra närvaro under själva gisslansekvenserna som ökar trovärdigheten ordentligt. Det är en smart film och framförs på ett mycket bra sätt och när man får reda på hur allt ligger till får man en riktig "aha" upplevelse. 
Chaos är garanterat en film jag garanterat kommer att se fler gånger.


För er som inte har sett den här så kan jag verkligen rekommendera att köpa den för 49kr på Discshop









House On The Edge Of The Park



House On The Edge Of The Park  är en extremt sadistisk film och även om den nästan har 30år på nacken så spöar den många av dagens filmer trots att den varken är överdrivet blodig eller har några speciella effekter. Den lyckas genom bra skådespelare och en mycket obehaglig stämning som inte känns krystad eller tillgjord.

Filmen handlar om Tom och Lisa som är på väg hem till sina överklassvänner för att ha en trevlig kväll med god mat och lite festande.
Deras bil börjar börjar krångla och dom svänger in på en verkstad för att se vad det kan vara för fel.
På verkstaden jobbar Alex med sin lätt efterblivna vän Ricky. Efter att ha dom lagat bilen lyckas dom bjuda in sig själva på festen och stämningen är på topp. Men det varar inte speciellt länge då det visar sig att både Alex och Ricky är fullblodspsykopater och njuter att att våldta och tortera folk.

Det är ingen snäll film på något sätt. Dock så speglar den verkligheten ganska bra och får tittaren att tänka till både en och två gånger om att bjuda hem folk hur som helst.
Skådespelarna är riktigt bra i denna gamla film, bland annat ser vi David Hess spela psykopaten Alex. Det är inte första gången man ser honom spela psykopat, han har spelat det tidigare i filmerna Last House On The Left och även i Hich-Hike. Han är helt otroligt övertygande och det känns äkta det han förmedlar.

Vi ser även skådespelare från Tenebre, Cannibal Ferox, och även City Of The Living Dead. Men det är ändå David Hess som är det stora namnet och mest värt att nämna. De andra skådespelarna kan ni läsa om här

Filmen utspelar sig mestadels i ett vardagsrum i huset och tempot är långsamt och ångestladdat. Det är en mycket tung stämning genom hela filmen och man förväntar sig det värsta hela tiden. Det är mycket förnedring och hat och filmen klipptes nästan 15 minuter av den engelska censuren. 
Man får inte direkt se någonting som kanske chockerar med tanke på att vi idag har filmer som SAW och Martyrs, men den här filmen är en sådan där man skapar sig mycket egna bilder och man får enorm sympati för dom drabbade i huset.
Kameran arbetar väldigt snyggt och något som skapar en mycket märklig stämning är musiken. Bland annat hör vi låten Sweetly som skapar en helt galen kontrast mot det man får se framför kameran.
Det visar sig efter lite sökande att David Hess bitvis ligger bakom musiken i den här filmen.
Om ni är intresserade av hans musik och filmkarriär kan ni läsa här . Det finns mycket att läsa om denna allkonstnär.

Lösa rykten säger att en remake planeras på den här, och med tanke på att det gjorts en på Last House On The Left så skulle det inte förvåna mig om även den här får sig en nyinspelning. Men jag har svårt att tro att den blir bättre än orginalet.
Det är något visst med den här typen av filmer från 70-80talet. Samma sak med den beryktade filmen I Spit On Your Grave som även den innehåller tortyr och våldtäkter. Man får sympati och längtar efter att få se någon form av hämd, man sitter och är frustrerad och blir tillslut riktigt arg,,,vilket innebär att filmen verkligen nått fram till tittaren. 

Nu har filmbolaget Njuta Films sedan ungefär 2år tillbaka rättigheter att sälja House On The Edge Of The Park i helt oklippt skick vilket känns otroligt kul att se. Får ni chansen att se denna skräckpärla från 70talet så bör ni verkligen se den. Dagens skådespelare kan omöjligen mäta sig med David Hess vad gäller galensap och övertygelse.

House On The Edge Of The Park finns att köpa för ett bra pris på Subdvd.








Drag Me To Hell



Christina jobbar på en bank och gör allt för att bli befodrad och få en karriär inom yrket. Det gör även kollegan Stu Robin och bankchefen säger att för att få klättra i karriären gäller det att ta en hel del svåra och jobbiga beslut. Detta leder till att Christina gör allt för bräcka Stu och bestämmer sig för att tuffa till sig lite för visa vad hon går för och få sin befodran.

In på banken kommer en gammal kvinna vid namn Mrs Ganush och vill ha ett lån för att ha råd att bo kvar i sitt hem som hon bott i över 30 år. Christina väljer att säga nej trots att samvetet säger ja.

Mrs Ganush blir oerhört ledsen och sårad och kastar i vredesmod en förbannelse över Christina som heter Lamia.
Förbannelsen förföljer Christina dag som natt och kommer föra henne till helvetet inom tre dagar.
Finns det något att göra för att häva förbannelsen eller är Christina dömd att brinna i Helvete för alltid?


Drag Me To Hell var en av de filmer jag mest såg fram imot i skräckfilmsvärlden. Det var inte bara själva handligen som lockade mig utan även att den är gjord utav Sam Raimi som tidigare gjort skräcksuccén Evil Dead.
Precis som i Evil Dead finns det utöver skräck en stor och varm portion humor. I många andra filmer brukar det sällan fungera då det ena brukar slå ut det andra, men Drag Me To Hell lyckas perfekt med den kombinationen.

Den är snyggt filmad och det syns tydligt att det är Sam Raimi som ligger bakom filmen. Han använder som tidigare intressanta vinklar och väldigt udda zoomningar, vilket känns igen både från filmerna Evil Dead och Army Of Darkness.

När det kommer till dom effekter som är med i filmen är det av väldigt varierande kvalité. Vissa av dom är otroligt lyckade trots väldigt enkla och billiga medel. Medans vissa CGI effekter känns mindre lyckade och ser nästan lågbudget ut. Men med tanke på att hela filmen känns lite som en hyllning til skräckfilm kan det mycket väl vara ett medvetet val.

När vi kommer till skådespelarna så ser vi Alison Lohman spela huvudrollen Christina. Henne har jag inte sett någonting av tidigare, men jag tyckte om det jag såg. Hon Spelar med enorm övertygelse och lyckas skapa medlidande för karaktären hon spelar. 

Vi ser även Justin Long. Han har tidigare mestadels setts i komedier och actionfilm och spelar här den mycket skeptiska men ändå trogna pojkvännen som ställer upp för Christina på alla sätt som är möjliga. Jag gillar Justin Long och hade hoppats på att han skulle ha haft en lite större roll än vad han hade. Men det lilla han är med gör han riktigt bra.

Som den onda och hämdlystna Mrs Ganush ser vi Lorna Raver. Den som gjort sminket på henne borde vinna ett pris. Hon ser riktigt vidrig ut om man kan nästan känna lukten av hennes andedräkt.


Drag Me To Hell är trots sin enkelhet en av de bättre skräckfilmerna på många många  år. Den är inte speciellt blodig utan satsar mer på stämning, ljudeffekter och sist men inte minst, timing. För det är något Sam Raimi är expert på.

Jag är väl medveten om att jag inte skrivit mycket vad som händer i själva filmen. Men för att ge dig som läser det här bästa möjliga upplevelse har jag valt att inte göra det. Men tro mig,,,du kommer få allt du begär av en skräckfilm.

Drag Me To Hell finns för endast 119kr på CDON
 

Filmens officiella hemsida med mer info och trailer finns på http://www.dragmetohell.net/








Terminal




Terminal handlar om Viktor Navorski som har ett ganska stort och ovanligt problem. Han är fast på en flygterminal och kommer inte därifrån. Han vill komma in i USA men hans visum har blivit indraget och hans hemland ligger i krig, vilket leder till att flygplanstrafiken där står helt stilla. Hans engelska är mycket begränsad och han har ingen aning om hur länge han kommer att få vänta tills hans visum förnyas.

Filmen utspelas till 100% på en flygplats och trots begränsningarna så lyckas Steven Spielberg ännu en gång få till en film där tiden rusar fram och skapa karaktärer man inte kan låta bli att tycka om.

Som Viktor Navorski ser vi en strålande Tom Hanks som ger det liv och kroppsspråk bara han kan skapa.
Vid första ögonkastet ser Viktor totalt förvirrad och bortkommen ut men det visar sig att han bär på enorma talanger och känslor som skapar glädje hos de flesta människor han träffar.
Han lyckas leva ett nästan normal liv på flygplatsen och håller sig sysselsatt på de mest egendomliga vis vilket skapar stor irritation hos chefen på terminalen som gör allt han kan för att få honom därifrån.


En av de som får upp ögonen för Viktor är Amelia Warren som jobbar som flygvärdinna. Hennes liv har gått i spillror då hennes pojkvänn sedan lång tid visar sig vara gift. Hon öppnar sitt hjärta för Viktor och en liten romans börjar ta form. Amelia spelas av  Catherine Zeta Jones och hon gör, precis som alltid en strålande insats.


Något jag älskar med filmen är musiken som är gjord utav John Williams. Han har tidigare gjort musiken till Jurrasic park, Star Wars, Catch Me If You Can och en mängd andra storfilmer. Musiken i Terminal skapar en riktig feelgood stämning och får tittaren att känna sig avslappnad och lugn. Den lockar också till en hel del skratt och leenden då det finns mängder av biroller som är väldigt intresserade av vad Viktor egentligen är ute efter.

Tempot i filmen är inte speciellt snabbt men Viktors sätt att hålla sig sysselsatt gör att det hela tiden händer någonting och att man är nyfiken på att se mera hela tiden.

Filmen sägs vara verklighetsbaserad och Viktor har en mycket viktig anledning att ta sig in i USA och när man får reda på den så förstår man varför han är så besluten att vänta inne på terminalen,trots alla de mutor och löften han får av chefen på terminalen om han skulle ta klivet utanför dörrarna.

Det här är en film jag själv var väldigt skeptisk till, men det är så mycket som gör att man tycker om den här filmen. Dels har vi Tom Hanks fantastiska skådespel, musiken och hela sättet filmen är gjord på.
Steven Spielberg och Tom Hanks ihop blir alltid bra. Så är det bara.

Filmen finns på CDON för ett mycket bra pris och hör hemma i varje filmhylla. För mer info, trailers med mera så klicka HÄR




Sleepwalkers




Sleepwalkers är en film baserad på en novell av skräckmästaren Stephen King. Handlingen utspelar sig i en liten stad som Charles Brady och hans mamma precis flyttat in till. Charles går i skolan och i hans klass går en tjej som fångar hans intresse. Hon heter Tanya och hon får upp ögonen för Charles. Men familjen Brady har helt andra planer för Tanya. Dom tillhör nämligen arten Sleepwalkers, en slags vampyrer som slukar livsenergi ur unga kvinnor.

Sleepwalkers skulle kunna bli hur bra som helst, det är en helt okej handling, det är bra skådespelare som har fått  bra karriärer och effekterna är även dom godkända med tanke på att filmen är från 1992.

Men det är någonting som inte når fram. Den börjar bra och intressant men mot slutet känns allt totalt urspårat och att det bara är nödlösningar kvar. Tempot tar en mycket snabb vändning och från en långsam bra uppbyggnad så smäller det bara till och det blir kaos i 5 minuter sen är filmen slut.

Det är det som ofta är problemet med Stephen Kings filmatiseringar. Antingen blir dom hur bra som helst eller så blir det riktiga floppar som bara känns förvirrade. Sleepwalkers hamnar i en gråzon då filmen skulle behöva vara lite lite längre och ha mer historik och kanske lite tillbakablickar eller något för att man ska få mer grepp om allting.

Skådespelarna är bra och känns övertygande. Bland annat ser vi Brian Krause  från succeserien "förhäxad".
Som hans motspelerska ser vi Mädchen Amick från serierna Joey och Gossip Girl.
I övriga roller ser vi bland annat kända ansikten som Ron Perlman, Alice Krige och i riktigt små roller ser vi både Stephen King och faktiskt också Hellraisers skapare Clive Barker.

Det här är trots allt negativt ingen direkt dålig film. Den funkar men det skapas mycket frågetecken och det är en hel del logiska luckor och väldigt konstigt agerande av vissa personer i filmen som förstör helhetsintrycket av filmen. Ingen film jag kommer att se om, men heller ingen film jag ångrar att jag har sett.

Men gillar ni Stephen Kings böcker eller filmerna baserade på hans böcker så tycker jag allt ni ska ge den en chans. Den finns att köpa på Play som har fri frakt och bra priser.






Död Snö






Död Snö handlar om några läkarstuderande ungdomar som ska åka till fjällen för att festa och åka skidor. I gänget finns en tjej som älskar friluftsliv och då väljer att ta sig till stugan ensam till fots. Men då hon inte kommer fram  börjar oron spridas i stugan.
Det blir ju inte bättre utav att en man knackar på dörren och berättar om vad det är för plats dom valt att festa på.
Fjället sägs vara en plats där en stor mängd nazister frös tills döds under andra världskriget då lokalbefolkningen tog lagen i egna händer och jagade upp dom på fjället. Legenden säger att nazisternas ondska fortfarande väntar på att få vakna till liv och slå tillbaka på allt som står i deras väg.

Finns det verkligen onda makter därute på fjället eller är det bara fantasier hos en förvirrad gammal man?

När jag för första gången läste om Död Snö trodde jag inte mina ögon. En Norsk skräckfilm med nazistzombies på ett fjäll? Det låter ju för bra för att vara sant.
Norge har på senare tid gjort riktigt uppskattade skräckfilmer både i Norge och internationellt som Rovdyr och Fritt Vilt, så det här såg jag verkligen fram imot att se.

Att gänget bakom filmen gillar gamla B-filmer som Evil Dead och Bad Taste syns tydligt på många sätt. Dels sättet den är filmad på och referenser till andra filmer då ena karaktäreren i filmen är filmfantatiker slänger ur sig citat efter citat. Han bär även en Braindead tröja så nog flirtas det med kultklassiker alltid vilket är rörande att se.

Vi möts av mycket splatter och våld. Huvuden flyger av och tarmar ramlar ut. Effekterna är bra och välgjorda och eftersom filmen utspelas i snö blir det snygga kontraster mellan den kritvita snön och ett mörkrött blod.

Något jag har haft svårt att acceptera är zombies som springer,men i den här filmen gör det faktiskt ingenting då tempot verkligen behöver ett ryck efter en gansa lång inledning.Det tar sin tid innan slakten börjar. Men filmen räddas av sin charm och man lär känna huvudpersonerna riktigt väl. Det är mycket humor och roliga oneliners i filmen så det är absolut ingen ren skräckfilm vi pratar om. Den håller måhända inte samma klass som Shaun Of The Dead, men det är inte så långt ifrån faktiskt.


Musikvalet är ockå något jag reagerade på väldigt snabbt, vad passar bättre som intromusik än Norges kanske mest kända klassiska stycke "I Bergakungens Sal" skriven utav Edvard Greig
Jag älskar Död Snö. Inte bara för att det är en zombiefilm, utan för att filmen är bra på många sätt. Bra effekter, snyggt foto och vackra miljöer. Härliga skådespelare och bra musik. Helt klart en sevärd film

Klicka er gärna in på Död Snös hemsida där ni kan se på trailern och läsa lite mera om den.

Död Snö finns för en löjligt lågt pris just nu på CDON där det är Halloweenkampanj med mängder av rabatter på olika skräckfilmer.



















RSS 2.0