Terminal




Terminal handlar om Viktor Navorski som har ett ganska stort och ovanligt problem. Han är fast på en flygterminal och kommer inte därifrån. Han vill komma in i USA men hans visum har blivit indraget och hans hemland ligger i krig, vilket leder till att flygplanstrafiken där står helt stilla. Hans engelska är mycket begränsad och han har ingen aning om hur länge han kommer att få vänta tills hans visum förnyas.

Filmen utspelas till 100% på en flygplats och trots begränsningarna så lyckas Steven Spielberg ännu en gång få till en film där tiden rusar fram och skapa karaktärer man inte kan låta bli att tycka om.

Som Viktor Navorski ser vi en strålande Tom Hanks som ger det liv och kroppsspråk bara han kan skapa.
Vid första ögonkastet ser Viktor totalt förvirrad och bortkommen ut men det visar sig att han bär på enorma talanger och känslor som skapar glädje hos de flesta människor han träffar.
Han lyckas leva ett nästan normal liv på flygplatsen och håller sig sysselsatt på de mest egendomliga vis vilket skapar stor irritation hos chefen på terminalen som gör allt han kan för att få honom därifrån.


En av de som får upp ögonen för Viktor är Amelia Warren som jobbar som flygvärdinna. Hennes liv har gått i spillror då hennes pojkvänn sedan lång tid visar sig vara gift. Hon öppnar sitt hjärta för Viktor och en liten romans börjar ta form. Amelia spelas av  Catherine Zeta Jones och hon gör, precis som alltid en strålande insats.


Något jag älskar med filmen är musiken som är gjord utav John Williams. Han har tidigare gjort musiken till Jurrasic park, Star Wars, Catch Me If You Can och en mängd andra storfilmer. Musiken i Terminal skapar en riktig feelgood stämning och får tittaren att känna sig avslappnad och lugn. Den lockar också till en hel del skratt och leenden då det finns mängder av biroller som är väldigt intresserade av vad Viktor egentligen är ute efter.

Tempot i filmen är inte speciellt snabbt men Viktors sätt att hålla sig sysselsatt gör att det hela tiden händer någonting och att man är nyfiken på att se mera hela tiden.

Filmen sägs vara verklighetsbaserad och Viktor har en mycket viktig anledning att ta sig in i USA och när man får reda på den så förstår man varför han är så besluten att vänta inne på terminalen,trots alla de mutor och löften han får av chefen på terminalen om han skulle ta klivet utanför dörrarna.

Det här är en film jag själv var väldigt skeptisk till, men det är så mycket som gör att man tycker om den här filmen. Dels har vi Tom Hanks fantastiska skådespel, musiken och hela sättet filmen är gjord på.
Steven Spielberg och Tom Hanks ihop blir alltid bra. Så är det bara.

Filmen finns på CDON för ett mycket bra pris och hör hemma i varje filmhylla. För mer info, trailers med mera så klicka HÄR




Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0