House On The Edge Of The Park



House On The Edge Of The Park  är en extremt sadistisk film och även om den nästan har 30år på nacken så spöar den många av dagens filmer trots att den varken är överdrivet blodig eller har några speciella effekter. Den lyckas genom bra skådespelare och en mycket obehaglig stämning som inte känns krystad eller tillgjord.

Filmen handlar om Tom och Lisa som är på väg hem till sina överklassvänner för att ha en trevlig kväll med god mat och lite festande.
Deras bil börjar börjar krångla och dom svänger in på en verkstad för att se vad det kan vara för fel.
På verkstaden jobbar Alex med sin lätt efterblivna vän Ricky. Efter att ha dom lagat bilen lyckas dom bjuda in sig själva på festen och stämningen är på topp. Men det varar inte speciellt länge då det visar sig att både Alex och Ricky är fullblodspsykopater och njuter att att våldta och tortera folk.

Det är ingen snäll film på något sätt. Dock så speglar den verkligheten ganska bra och får tittaren att tänka till både en och två gånger om att bjuda hem folk hur som helst.
Skådespelarna är riktigt bra i denna gamla film, bland annat ser vi David Hess spela psykopaten Alex. Det är inte första gången man ser honom spela psykopat, han har spelat det tidigare i filmerna Last House On The Left och även i Hich-Hike. Han är helt otroligt övertygande och det känns äkta det han förmedlar.

Vi ser även skådespelare från Tenebre, Cannibal Ferox, och även City Of The Living Dead. Men det är ändå David Hess som är det stora namnet och mest värt att nämna. De andra skådespelarna kan ni läsa om här

Filmen utspelar sig mestadels i ett vardagsrum i huset och tempot är långsamt och ångestladdat. Det är en mycket tung stämning genom hela filmen och man förväntar sig det värsta hela tiden. Det är mycket förnedring och hat och filmen klipptes nästan 15 minuter av den engelska censuren. 
Man får inte direkt se någonting som kanske chockerar med tanke på att vi idag har filmer som SAW och Martyrs, men den här filmen är en sådan där man skapar sig mycket egna bilder och man får enorm sympati för dom drabbade i huset.
Kameran arbetar väldigt snyggt och något som skapar en mycket märklig stämning är musiken. Bland annat hör vi låten Sweetly som skapar en helt galen kontrast mot det man får se framför kameran.
Det visar sig efter lite sökande att David Hess bitvis ligger bakom musiken i den här filmen.
Om ni är intresserade av hans musik och filmkarriär kan ni läsa här . Det finns mycket att läsa om denna allkonstnär.

Lösa rykten säger att en remake planeras på den här, och med tanke på att det gjorts en på Last House On The Left så skulle det inte förvåna mig om även den här får sig en nyinspelning. Men jag har svårt att tro att den blir bättre än orginalet.
Det är något visst med den här typen av filmer från 70-80talet. Samma sak med den beryktade filmen I Spit On Your Grave som även den innehåller tortyr och våldtäkter. Man får sympati och längtar efter att få se någon form av hämd, man sitter och är frustrerad och blir tillslut riktigt arg,,,vilket innebär att filmen verkligen nått fram till tittaren. 

Nu har filmbolaget Njuta Films sedan ungefär 2år tillbaka rättigheter att sälja House On The Edge Of The Park i helt oklippt skick vilket känns otroligt kul att se. Får ni chansen att se denna skräckpärla från 70talet så bör ni verkligen se den. Dagens skådespelare kan omöjligen mäta sig med David Hess vad gäller galensap och övertygelse.

House On The Edge Of The Park finns att köpa för ett bra pris på Subdvd.








Kommentarer
Postat av: nnathi

följ min blogg via bloglovin om ni tycker att den är bra (((:

2009-11-12 @ 13:37:07
URL: http://nnathislarsson.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0