Död Snö






Död Snö handlar om några läkarstuderande ungdomar som ska åka till fjällen för att festa och åka skidor. I gänget finns en tjej som älskar friluftsliv och då väljer att ta sig till stugan ensam till fots. Men då hon inte kommer fram  börjar oron spridas i stugan.
Det blir ju inte bättre utav att en man knackar på dörren och berättar om vad det är för plats dom valt att festa på.
Fjället sägs vara en plats där en stor mängd nazister frös tills döds under andra världskriget då lokalbefolkningen tog lagen i egna händer och jagade upp dom på fjället. Legenden säger att nazisternas ondska fortfarande väntar på att få vakna till liv och slå tillbaka på allt som står i deras väg.

Finns det verkligen onda makter därute på fjället eller är det bara fantasier hos en förvirrad gammal man?

När jag för första gången läste om Död Snö trodde jag inte mina ögon. En Norsk skräckfilm med nazistzombies på ett fjäll? Det låter ju för bra för att vara sant.
Norge har på senare tid gjort riktigt uppskattade skräckfilmer både i Norge och internationellt som Rovdyr och Fritt Vilt, så det här såg jag verkligen fram imot att se.

Att gänget bakom filmen gillar gamla B-filmer som Evil Dead och Bad Taste syns tydligt på många sätt. Dels sättet den är filmad på och referenser till andra filmer då ena karaktäreren i filmen är filmfantatiker slänger ur sig citat efter citat. Han bär även en Braindead tröja så nog flirtas det med kultklassiker alltid vilket är rörande att se.

Vi möts av mycket splatter och våld. Huvuden flyger av och tarmar ramlar ut. Effekterna är bra och välgjorda och eftersom filmen utspelas i snö blir det snygga kontraster mellan den kritvita snön och ett mörkrött blod.

Något jag har haft svårt att acceptera är zombies som springer,men i den här filmen gör det faktiskt ingenting då tempot verkligen behöver ett ryck efter en gansa lång inledning.Det tar sin tid innan slakten börjar. Men filmen räddas av sin charm och man lär känna huvudpersonerna riktigt väl. Det är mycket humor och roliga oneliners i filmen så det är absolut ingen ren skräckfilm vi pratar om. Den håller måhända inte samma klass som Shaun Of The Dead, men det är inte så långt ifrån faktiskt.


Musikvalet är ockå något jag reagerade på väldigt snabbt, vad passar bättre som intromusik än Norges kanske mest kända klassiska stycke "I Bergakungens Sal" skriven utav Edvard Greig
Jag älskar Död Snö. Inte bara för att det är en zombiefilm, utan för att filmen är bra på många sätt. Bra effekter, snyggt foto och vackra miljöer. Härliga skådespelare och bra musik. Helt klart en sevärd film

Klicka er gärna in på Död Snös hemsida där ni kan se på trailern och läsa lite mera om den.

Död Snö finns för en löjligt lågt pris just nu på CDON där det är Halloweenkampanj med mängder av rabatter på olika skräckfilmer.



















Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0