My Bloody Valentine 2009




För inte allt för länge sedan tittade jag på orginalet av My Bloody Valentine som är från 1981. Den tillhör en av de absolut bättre slasherfilmerna från 80talet. 

Filmen handlar om en gruva där en av gångarna rasar samman. En man vid namn Henry Warden överlever men hamnar i koma under lång tid. När han väl vaknar är han en psykotisk mördare som mördar allt som är i hans väg.

Samma kväll som han vaknar har stadens ungdomar samlats för att ha fest. Olyckligtvis är Henry Warden redan i gruvan för att slutföra sin hämd. Detta leder till ett blodbad av sällan skådat slag
Ett fåtal ungdomar överlever, bland annat gruvägarens son Tom Hannigen som efter tragedin bestämmer sig för att lämna staden.

10år efter Henrys massaker i gruvan börjar nya mord begås. Råare och våldsammare än tidigare. Polisen börjar misstänka att Henry kan vara tillbaka, trots att han sägs vara död och begraven. Är han verkligen tillbaka, och vad är det egentligen som fört tillbaka Tom Hannigen till staden?



Som Tom Hannigen ser vi Days Of Our Lives stjärnan Jensen Ross Ackles och som stadens unga cheriff ser vi Dawsons Creeks  Kerr Smith. Det är absolut inga dåliga skådespelare, men jag vart lite överaskad att se dom båda i en skräckfilm tillsammans.
Remaken följer orginalet nästan slaviskt och handlingen är väldigt enkel så det finns inte mycket som kan gå fel.

My Bloody Valentine känns påkostad och skapar bra inlevelse och intresse. Den är kanske lite förutsägbar men det är ingenting som sänker betyget på något sätt. Den här typen av filmer kräver inte mycket av tittaren utan man får allt serverat  framför sig. Vilket ibland kan vara trevligt det med. Den har skön känsla och tempot är snabbt, huvuden kapas, ögon punkteras och mördarens hacka används ordentligt.
Den är blodig och köttig men inte på ett skrämmande eller äcklande sätt, den känns som en typisk skräckfilm för ungdomar i stil med Final Destination och Scream. Skillnaden är att My Bloody Valentine är grymt mycket bättre på alla sätt.


På köpfilmen får man 2 olika utgåvor. En som är vanlig 2D och en som är i 3D. Medföljer gör också en uppsättning 3Dglasögon för att ge maximal upplevelse. Man får även ett hollogramomslag som ger ett mycket inbjudande intryck. Den finns för ett riktigt lågt pris på CDON och den är given i samlingen för alla som gillar skräck.


Trailer och mer info finns på http://www.mybloodyvalentine3ddvd.com/







Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0