Sleepwalkers




Sleepwalkers är en film baserad på en novell av skräckmästaren Stephen King. Handlingen utspelar sig i en liten stad som Charles Brady och hans mamma precis flyttat in till. Charles går i skolan och i hans klass går en tjej som fångar hans intresse. Hon heter Tanya och hon får upp ögonen för Charles. Men familjen Brady har helt andra planer för Tanya. Dom tillhör nämligen arten Sleepwalkers, en slags vampyrer som slukar livsenergi ur unga kvinnor.

Sleepwalkers skulle kunna bli hur bra som helst, det är en helt okej handling, det är bra skådespelare som har fått  bra karriärer och effekterna är även dom godkända med tanke på att filmen är från 1992.

Men det är någonting som inte når fram. Den börjar bra och intressant men mot slutet känns allt totalt urspårat och att det bara är nödlösningar kvar. Tempot tar en mycket snabb vändning och från en långsam bra uppbyggnad så smäller det bara till och det blir kaos i 5 minuter sen är filmen slut.

Det är det som ofta är problemet med Stephen Kings filmatiseringar. Antingen blir dom hur bra som helst eller så blir det riktiga floppar som bara känns förvirrade. Sleepwalkers hamnar i en gråzon då filmen skulle behöva vara lite lite längre och ha mer historik och kanske lite tillbakablickar eller något för att man ska få mer grepp om allting.

Skådespelarna är bra och känns övertygande. Bland annat ser vi Brian Krause  från succeserien "förhäxad".
Som hans motspelerska ser vi Mädchen Amick från serierna Joey och Gossip Girl.
I övriga roller ser vi bland annat kända ansikten som Ron Perlman, Alice Krige och i riktigt små roller ser vi både Stephen King och faktiskt också Hellraisers skapare Clive Barker.

Det här är trots allt negativt ingen direkt dålig film. Den funkar men det skapas mycket frågetecken och det är en hel del logiska luckor och väldigt konstigt agerande av vissa personer i filmen som förstör helhetsintrycket av filmen. Ingen film jag kommer att se om, men heller ingen film jag ångrar att jag har sett.

Men gillar ni Stephen Kings böcker eller filmerna baserade på hans böcker så tycker jag allt ni ska ge den en chans. Den finns att köpa på Play som har fri frakt och bra priser.






Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0