Proposal



Alla på jobbet är rädda för Margret. Hon jobbar som chef på ett bokförlag och till sin hjälp har hon Andrew som lyder hennes minsta vink. Kliver hon in i ett rum blir det tyst som i graven. Alla gör som hon säger och ingen vågar säga ifrån.
Dessvärre får bokförlagets ledning reda på att Margret är kanadensisk medborgare vilket ställer till en hel del bekymmer. Men Margret är inte den som är den, och utan att tänka på konsekvenserna släpper hon en bomb som chockar alla. Att hon och Andrew ska gifta sig. Vilket såklart bara är en genväg till ett amerikanskt medborgarskap.


Jag har lite svårt för den här typen av filmer. Dom har en tendens att vara väldigt förutsägbara och enormt klichefyllda. Proposal är absolut inget undantag. Man förstår ganska snabbt hur det kommer att bli och vilka situationer som kommer att uppstå.

Sandra Bullock spelar den nitiska och bittra chefen som saknar medlidande och känslor för sina anställda.
Att hon är en duktig skådespelare råder det inga tvivel på och hon passar riktigt bra i den här rollen.
Som hennes lilla hjälpreda ser vi Ryan Reynholds. För mig är han en av de mest underskattade skådespelarna i Hollywood. Efter jag såg honom i Amityville Horror tror jag han kan spela vilken roll som helst utan några problem.

Proposal är en sådan film som gör att man nästan känner sig som ett medium. Man vet vad som kommer hända nästan från första sekunden. Den är ruskigt förutsägbar och kräver absolut inte någonting av tittaren.
Nu är det som sagt en romantisk komedi som är av det lättsammare slaget så man ska inte kräva för mycket. Men ibland blir det lite för mycket av det goda och många skämt skulle säkert funka om inte filmen var så förutsägbar.

Filmen har mängder av biroller, bland annat ser vi Craig T Nelsen från filmen Poltergeist och serien Coach.
Våran blivande storstjärna(?) Malin Åkerman syns också i en lite mindre roll. Det är också skådespelarna som räddar filmen. Det är allt annat än en orginell story och det känns som man har sett den här filmen hur många gånger som helst tidigare. Men gillar du romantiska komedier så tror jag absolut att du kommer gilla den här. Den är lättsam, enkel och har en hel del roliga scener, bra skådespel och såklart en och annan moralkaka, precis som det ska vara i den typen av film.
 
Filmen finns att köpa för bra pris på Discshop






Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0