Vacancy




Ett gift par tar in efter en lång bilresa in på ett motell. Dom blir bemötta med öppna armar av mannen i receptionen och får ett rum. Det är ganska sunkigt och omodernt men dom är trötta och tar det ändå. Stämningen är spänd mellan dom av olika anledningar och mannen sätter sig framför tv där han finner ett gäng videokasetter. På banden ser han människor som blir mördade och torterade, efter en stund känner han igen rummet lite väl mycket och inser nu att det är det rummet dom hyrt han ser på kasett efter kasett. Nu börjar paniken komma och dom inser nu att dom måste ta sig därifrån. Vilket blir svårare än vad dom trodde

Som det gifta paret ser vi Luke Wilson och Kate Beckinsale. Båda är helt okej skådisar och i den här typen av filmen är det bara ett plus om man har talang och kan spela rädd och det klarar dom båda briljant. Skräcken dom förmedlar känns faktiskt ganska äkta och dom springer inte bara runt i panik utan försöker tänka logiskt och metodiskt efter ett sätt att komma därifrån. Vilket inte är det lättaste då hela rummet är bevakat.

Filmen påminner lite om en blandning av Hostel och Strangers. Det är ganska kuslig stämning och handligen är inte på något sätt overklig. Att folk filmar när dom mördat sina offer är knappast något nytt fenomen utan har funnits så länge det funnits videokameror. Skillnaden i Vacancy är att i den finns ett nätverk av människor redo att betala stora summor pengar för att köpa videobanden med morden. Vilket jag tycker är betydligt obehagligare än själva filmen i sig.

Tempot och stämningen i filmen byggs upp genom hela filmen och mot slutet är man riktigt nervös och spänd.
Det bjuds på många överaskningar och det är svårt att slappna av då det mer eller mindre genom hela filmen händer någonting. Man blir lätt paranoid och kan inte ens föreställa sig situationen huvudpersonerna finner sig i.

Jag rekomenderar verkligen den här filmen. Den är inte  blodig utan bygger mest upp en kuslig och paranoid stämning som inte många andra filmer lyckas med. Den enda som kommer i närheten är isåfall The Strangers och filmen Ils

Filmen har en hemsida som ni finner här 




Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0