Strangers





James och hans flickvän Kristen ska sova i ett hus som tillhör James föräldrar efter att dom varit på ett bröllop.
Mitt i natten knackar det på dörren och utanför står en kvinna och frågar efter "Tamara". Hon får förklarat för sig att hon antagligen gått fel och kvinnan går sin väg.

Efter det börjar terrorn. Det är otrolig ångest vi snackar om i den här filmen. Dels så är stämningen mellan James och Kristen inte den bästa av olika anledninger, Det är väldigt tyst och spänt mellan dom. Besökarna i filmen som kallas "The Strangers" ligger hela tiden minst ett steg före och vet exakt vilka knappar dom ska trycka på för att skrämmas lite extra.

Dom första 40 minutrarna är tyvär dom enda som är riktigt bra. Resten av filmen är ganska tråkig och känns väldigt utdragen och inte speciellt intressant Tyvär,för den här filmen skulle kunna bli precis hur bra som helst. Filmen är totalt 88minuter men det känns som om den är betydligt längre. Det dalar ut en hel del både i tempo och intresse och det känns ointressant fram till själva slutscenen.
.
Det är väldigt få människor inblandade i filmen. Det är James och Kristen som spelas av Liv Tyler och Scott Speedman sedan "The Strangers". Det leder som ni kanske förstår till en väldigt isolerad och klaustrofobisk känsla.
Man lider verkligen med huvudpersonerna. Man får reda på deras historia och det gör att man känner med dom lite extra när deras liv krossas totalt av det ovälkomna besöket dom får.

Jag gillade den här filmen trots att den blir lite långtråkig efter halva filmen. Det här är en film som inte känns overklig på något sätt utan det kan verkligen hända vem som helst. Filmen har verkligen lyckats trycka på dom nerver som många säkert känner obehag av, Att inte vara säker i sitt eget hem, att veta att någonstans i huset finns det någon som vill skada dig och terrorisera dig. Att någon hela tiden iaktar varje steg du tar.

Det finns en fransk motsvarighet av filmen som heter Them  och jag rekomenderar nog den istället. Den är kortare och har betydligt bättre tempo än The Strangers. Klicka på länken så kommer ni till filmens hemsida där ni kan läsa lite om den.

Ska jag ge ett betyg på Strangers blir det en 3a av 5 möjliga.







Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0