Nightmare On Elm Street 2010




Nightmare On Elm Street,,,vilka minnen man har från dom filmerna. Det var med skräckblandad förtjustning man kollade på Freddy Krueger som slaktade Elm Streets ungdomar i deras mardrömmar med sin rakbladshandske.

Första filmen i serien kom 1984 och bakom det sönderbrända ansiktet gömde sig Robert Englund.
Rykten om en remake på första filmen har funnits länge och reaktionerna var många när det visade sig att Robert Englund tackade nej som rollen som den psykotiska mördaren. 

Att vara skådespelare och ta över rollen som Freddy klarar inte vem som helst. Men efter mycket hemlighetsmakeri visade det sig att rollen gick till Jackie Earle Haley från Watchman. Jag hade svårt att se honom som Freddy, men han lyckas faktiskt oväntat bra och tar fram en ny sida av Freddy.

Den gamla Freddy hade mycket humor, han var elak och en speciell charm vilket gjorde att tittaren, istället för att skrämmas av honom, började heja på honom och ville se honom döda ungdomar på så sjuka sätt som möjligt.

Den "nya" Freddy är genuint ondskefull och det finns inte ett spår av godhet eller humor hos honom. Det känns som om dom verkligen ansträngt sig att publiken ska hata honom och inte gilla honom som i de gamla filmerna.
Vissa ser säkert det som en besvikelse och ett steg åt helt fel håll. Men jag försökte se det här som en helt ny film och inte som en remake vilket gjorde det lättare att bedöma helheten av filmen.

Partiet jag gillar mest i filmen är Freddys bakgrund och hur han blev den han är. Man fick förvisso reda på det i de gamla filmerna, men nu får man reda på varför just Nancy är hans huvudsakliga mål vilket jag faktiskt undrat en del genom åren.

Filmen hade förvånadsvärt lite blod, nu är det ju oftast så att filmer ska vara så blodiga som möjligt. Men i Nightmare On Elm Street 2010 är det inte mycket alls, utan istället har dom satsat på den mer psykiska biten. Den är riktigt spännande och man är redo hela tiden på att något ska hända. Tempot i filmen är bra och det går varken för snabbt eller för sakta utan det är en perfekt balansgång mellan scenerna.

En perfekt film att kolla på om man har rejäl hembioanläggning då filmen även har riktigt brutalt ljud. Det är mycket konstiga ljud och ekon, skrik, viskningar och mycket regn med mera som gör att högtalara får jobba filmen igenom.

Och ja,,,självklart är barnen som sjunger visan "one two Freddy coming for you" med. Lika kuslig idag som den var 1984.

Även om du är skeptiker till remakes, ge den här filmen en chans och ta den för vad den är. Det är inte samma Freddy jag vet,,,den här är grymmare


Filmen finns att boka på både CDON och Dischop





Kommentarer
Postat av: Nathalie @ Bloody Disgusting

Något av det sämsta jag sett. Blev rent förbannad.

2010-11-03 @ 01:53:28
URL: http://bloodydisgusting.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0