Leap Year





Då var det dags för filmen Leap Year att få en recension. Leap Year är en romantisk komedi och handlar om Anna Brady vars pojkvän åker till Dublin i ett affärsärende den 29 Februari.
På Irland ryktas det om en tradition om att kvinnor har rätten att fria under skottdagen. Så Anna ser sin chans och åker till Dublin för att överaska sin pojkvän inklusive arbetskollegor med ett frieri. 

Under flygresan till Dublin blir det storm och dom tvingas nödlanda i Wales vilket saboterar hennes planer fullständigt. Men efter mycket krångel tar hon sig till Irland och träffar den bittra och sura pubägaren Declan som är villig att hjälpa henne till Dublin. En galen resa med stora kulturkrockar tar sin början.

Detta är som sagt en romantisk komedi och har faktiskt potential att bli en hygglig film. Men det är så förutsägbart och genuint tråkigt att klockarna nästan stannar mellan varven. Samspelet mellan Anna och Declan är katastrofalt och den klassiska "rik flicka fattig pojke" har man redan sett hundra gånger för mycket av.

Huvudrollen spelas av Oscarsnominerade Amy Adams som varit med i bland annat Charlie Wilsons War och Enchanted och visat att hon faktiskt är en bra skådespelerska, men i Leap Year hade vem som helst, känd eller inte kunnat spelat rollen som Anna och fått samma resultat.
Det är alltså inget illa menat mot Amy Adams, utan mot hela filmen och kategorin Romantisk komedi som verkar vara en sjävdöende och loopande genre utan några som helst variationer.

Det finns faktiskt några bra saker med filmen, men det handlar inte om skådespelarna eller handlingen utan miljöerna. Det är faktiskt en riktigt snygg film med fina miljöer och vackra landskap som gör att man härdar ut och ser filmen till sista rutan. Det är även en hel del härlig musik men annars nej,,,
Jag måste också säga att jag är öppen för nästan alla typer av filmer och det finns en del romantiska komedier som jag tycker om. Men det här är inte en av dom. Undvik den här filmen så mycket du kanoch titta istället på När Harry Träffade Sally som har allt man kan begära av en romantisk komedi.

Om ni mot förmodan vill köpa den här filmen finns den att förboka på Discshop för 169kr.











Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0