Candy




Denna dramafilm gjorde att jag verkligen insåg vilken enormt skicklig skådespelare Heath Ledger var,och hur långt han hade kunnat gått om han fortfarande var vid liv. Detta är filmatiseringen av boken Candy-A Novel Of Love And Addiction som är skriven av Luke Davies.

I Candy spelar Heath Ledger poeten Dan. En ung heroinist som blir blixtförälskad i Candy, en ung och vacker konstnärsintresserad tjej med hela livet framför sig. Deras kärlek vet inga gränser. Men även hon faller för heroinet och deras liv börjar sakta men säkert bli mer och mer tragiskt, och jakten på pengar och knark är snart viktigare än någonting annat.

Jag blir sällan speciellt berörd av dramafilmer. Men den här filmen,,,den är gripande. Fantastiskt bra måste jag säga. Den är riktigt tung på sina håll och visar drogernas baksida på ett mycket bra sätt. Det finns ingen glorifiering på något sätt utan det är endast misären och elendet man får se.

Som Candy ser vi Abbie Cornish som jag faktiskt inte sett i någon annan film. Men det råder inget tvivel om att hon borde få en riktigt stor roll efter rollen som Candy. Hon är till en början den tjej alla tycker om, men efter att heroinet satt sina spår blir hon en helt ny kvinna. Elak, manipulativ och ångestladdad. Det är där Dan gör sina bästa insatser då han fortfarande ställer upp, trots de hårda ord och slag han får så finns han alltid där för henne.

Filmen är inte allt igenom så här hemsk och dyster. Det finns en hel del ljus i deras liv även om det kanske inte låter så. Det finns en hel del sköna scener där man småler och skrattar, speciellt åt Heath Ledger. Tillexempel en scen då han försöker titta på tv medans Candy försöker sova, den scenen är riktigt rolig och tragakomisk.

Men allvaret i filmen väger tungt filmen igenom. Det händer mer saker i filmen som jag inte vill säga rakt ut vad det är, men det händer saker som får dom båda att verkligen vilja lägga av med drogerna och då börjar de riktigt hårda prövningarna för dom. Att tända av och sluta med heroin ska visst vara något av det värsta man kan vara med om som knarkare. Och nu får man verkligen se nya sidor av dom båda skådespelarna.

Det är ruskigt trovärdigt på sina håll och det finns några scener då man verkligen lider med dom och tycker så synd om dom, även om ingen tvingat dom till det liv dom lever så ska ingen människa behöva ha det så illa som dom har det. Ett par som hade ett helt liv framför sig som över en natt får ett helvete ingen ska behöva uppleva.

I en biroll som deras langare ser vi också Geoffrey Rush i en mycket bra rollprestation. Han ställer upp till 100% för Dan och Candy, både med droger,pengar och mat. Han är som en extra pappa för dom och dom hyser stor respekt för honom.

Det här är en film alla borde se. Det sätter sig och tar ett tag att smälta och man kommer minnas den under lång tid. Heath Ledger gör enligt mig den absolut bästa rollen i sin korta men lysande karriär. Ingen film verkade vara något problem för honom. Han gjorde sitt yttersta vilket tyvär verkade vara det som gjorde att han gick bort på tok för tidigt.

Filmen finns för en mycket liten kostnad på CDON. Köp den, se den och njut.






 


Kommentarer
Postat av: Grimgoth

Jo du klart jag vill ha den feting boxen och betalar du så köper jag den mer än gärna.

Blir nog att bara köpa limiterade släppet på skivan.



Jag håller med om att man aldrig blir besviken på denna grupp, hoppas de håller i sej till denna skiva också.



Ska inom kort skriva om en skiva som släppt av en grupp som är minst lika bra som "De mysteriis dom sathanas"



Rock on!

2009-09-09 @ 08:13:57
URL: http://grimgoth.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0