Territory





Territory utspelar sig i Australien där Kate guidar turister genom en flod med sin båt. Plötsligt ser hon en nödraket en bit bort och frågar passagerarna om det är okej att vända för att se vad som har hänt.

Det dom finner är en trasig båt och besättningen är spårlöst borta. En liten stund senare kommer en kraftig smäll från ingenstans och Kates båt börjar sakta att sjunka. Som tur är finns en liten ö precis i närheten där dom tar skydd.

Det visar sig vara en mycket stor krokodil som attackerat dom. Nu upptäcker dom ett problem, solen börjar gå ner och tidvattnet gör att ön dom befinner sig på snart kommer vara under vatten. Nu gäller det att lyckas ta sig till fastlandet utan att attackeras av krokodilen som väntar på dom i djupet intill dom.


Det skryts mycket på fodralet jag höll i när jag köpte filmen för en tid sedan. Dels att den är gjord av
Greg Mclean som gjort den enormt bra skräckfilmen Wolf Creek. Sedan står det att det är "The best killer crocodile movie ever". Mina förväntningar var inte direkt jättehöga då skräckfilmer med djurtema brukar sluta i katastrof. Det gjorde även den här, tyvär.

Filmen börjar bra och är faktiskt riktigt spännande och innehåller en hel del överaskningsmoment. Därimot ju längre man tittar ju mer logiska missar kommer.
Bland annat undrar jag vad som hindrar krokodilen att gå på land? Krokodilen ser också i vissa scener riktigt välgjord ut för att i nästa scen vara enormt dåligt animerad.

Effekterna är även dom väldigt ojämna. I vissa scener är krokodilen väldigt välgjord, för att i nästa scen vara riktigt dåligt animerad.

Vad man därimot kan tycka är att huvudrollerna spelas riktigt bra. Bland annat får vi se Radha Mitchell som vi sett i Finding Neverland och Man On Fire.
Den manliga huvudrollen spelas av Michael Vartan som var med i thrillern One Hour Photo och Monster In Law.

Dom gör sitt jobb och det är antagligen det enda som gör filmen sevärd. Territory, eller Rouge som den också heter är absolut inget mästerverk på något sätt utan en väldigt stationär film när det handlar om djur som terroriserar sin omgivning. Den är bättre än Anaconda, och sämre än Hajen om man ska göra någon som helst jämförelse. Man tittar, irriterar sig på folks mycket märkliga beteende och klassiska klyschor som dom flesta djurskräckisar innehåller. (att en hund måste vara med som exempel) Sedan när filmen är slut undrar man lite varför man ens tittade klart, sen glömmer man bort den.

Jag hade tur som hittade den för endast 39kr på Lidl och inte gav 99kr som den kostar på CDON

Vill ni därimot se en riktigt bra krokodilfilm ska ni se långfilmen Primeval. Den är riktigt bra och känns betydligt mer värt pengarna än detta fiasko.





Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0