Monsters vs Aliens





Susan ska gifta sig och drömmer om bröllopsresan till Paris. Hon svävar på moln av lycka utanför kyrkan då en meteorit kommer flygande och träffar henne i huvudet. Detta gör att Susan plötsligt blir en 15meter hög jätte som efter mycket kämpande fångas av en insatsstyrka som håller henne gömd på hemlig ort.

Som om inte det vore nog har även den onda utomjordingen Gallaxar skickat en gigantisk robot till Jorden. USAs regering inklusive president ser ingen annan lösning än att låta några av sina monster få chansen att leva i frihet om dom lyckas besegra roboten.

Att Dreamworks kan sitt vad gäller animerade filmer är absolut ingen nyhet. Deras animerade filmer brukar locka både vuxna och barn, men den här filmen kan säkert gillas mer av föräldrarna än barnen i familjen.
Filmer flirtar rejält med gamla klassiska monsterfilmer, bland annat Flugan, The Blob, Creature From The Black Lagoon och för att inte tala om Godzilla.

Det känns riktigt kul att se att även barnfilmer numera lånar idér och sekvenser även från monsterfilmer som skrämde slag på folk på 50talet och framåt. De allra minsta barnen kan möjligen tycka filmen är lite läskig men filmen har inte 7års åldergräns utan anledning

Handlingen är väldigt bra och spännande och tiden fullständigt flyger fram. Det är full fart nästan filmen igenom. Man får även lära känna samtliga monster väldigt väl och får förståelse för dom. Det monster man fastnar och gillar direkt är Bob. Han är en blå geléklump utan hjärna som inte har koll på någonting men samtidigt gör allt för att hjälpa sina vänner. Filmen har ett bra budskap och även en liten kärlekshistoria i grunden. Självklart har filmen även ett stort hjärta och mängder av humor.

Nu har jag bara sett Monsters vs Aliens på DVD men längtar efter att se den på Bluray då filmen har helt fantastiska färger och detaljrikedom. Även ljudet är ruskigt bra och det mullrar och smäller mest hela tiden.

Filmen är helt klart en given film i samlingen och finns för 169 som DVD och 249kr som Bluray på Discshop.






Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0