Shutter 2006


Shutter handlar om paret Tun och Jane som är på en fest i början av filmen, efter lite för mycket dricka beslutar dom sig för att ta bilen hem.
På vägen kör dom på en kvinna och dom smiter från olyckan och hoppas att ingen någonsin kommer binda dom till brottsplatsen.

Saken är den att strax efter det så börjar kvinnans ansikte dyka upp på fotografier son Tun tar.
Tun jobbar som fotograf och hans liv börjar nu bli en mardröm och han kan snart inte skillja på dröm och verklighet.



Enligt mig är det här den absolut bästa skräckfilmen från asien, den har bra fart och blir inte långtråkig eller seg som många andra filmer har en tendens att bli. Skådespelarna är ruskigt bra och det är svårt att inte dra paraleller till Johnny Depp när man ser huvudpersonen Tun.

Den här filmen skrämde mig ordentligt, det är många "hoppa till" scener och även många extremt långdragna scener som asiatiska filmer numera har som standard i sina filmer.
Filmen kom ju även som en amerikansk verision under 2008, den har jag ännu inte sett tyvär. Dessvärre är remaken vad jag hört precis som remaken på Ju-On The Grudge mer fokuserat på själva "hoppa till" scenerna och glömt det psykiskt påfrestande som sätter sig flera dagar efter man sett filmen.

Utan att säga för mycket så har den här filmen en riktigt otrolig twist på slutet, gåshud reste sig på armarna och man kände verkligen att den här filmen är inget dom slängt ihop på några dagar utan dom har verkligen tänkt till

Detta är en film för er som gillar

The Eye
One Missed Call
dark Water








Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0