Recension på filmen Alvin och Gänget




Alvin och gänget är en familjefilm från 2007 som handlar om den ganska misslyckade musikern Dave Seville som en dag helt plötsligt har 3 talade ekorrar i sitt hem, dom heter Alvin, Simon och Theodore.
Han ser då sin chans att kunna göra karriär igen och ringer sin chef Ian för att berätta om sin plan att ta sig in på topplistorna. 
Ian nöjer sig dock inte med att bara sälja skivor och nu börjar det bli stressigt för de små ekorrarna

Det här var en film som faktiskt överaskade ordentligt. Jag trodde inte den skulle vara bra utan en film med tråkiga animationer i stil med "Gustav".
Ack så fel jag hade. Animeringarna är väldigt välgjorda och filmen ser ut att ha kostat riktigt mycket pengar att skapa.
Handlingen är  enkel och lätt för de minsta att hänga med i. Men fortfarande spännande för de lite äldre i familjen.
Det är mycket sånger, och det är ju själva handligen så det vänjer man sig vid snabbt. Många av dom sätter sig på på skallen så man hör nästan sig själv nynnande på diverse sånger efter man har tittat klart.
Därimot är det såkallade "piff och puff röster" när de tre ekorrorna pratar och sjunger och det kan vara svårt att höra ordentligt vad dom säger.
Filmen finns dubbad på svenska och där har dom också lyckats bra. Det är väldigt bra synkat och ser och låter inte alls onaturligt och livlöst som många dubbningar kan göra.

Det här var faktiskt  en riktigt mysig film, det tyckte uppenbarligen sonen också för nu rullar filmen igen i vardagsrummet så det här var knappast sista gången jag såg Alvin och Gänget.




Kommentarer
Postat av: johanna

Den är faktiskt lite småmysig. Mina barn tyckte oxå om denna film. Kan rekommendera den till både barn o vuxna=)

2009-06-27 @ 19:31:39
URL: http://busungarnasmamma.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0