Recension på filmen The Babys Room


Spanien har på senare tid släppt riktigt stora filmen inom skräckfilm. För att nämna några har vi bland annat Orphanage och Rec.
År 2007 släppte bolaget Noble en box som heter 4 Films To Keep You Awake. En av filmerna var just The Babys Room.

Filmen handlar om ett ungt par som köpt sitt drömhus och dom har stora drömmar om hur framtiden kommer att se ut.
Deras lilla son sover i ett eget rum och dom en monitor för att kunna ha uppsikt  över sonen på nätterna. Plötsligt ser pappan en mörk gestalt brevid sonens säng och det är bara början, huset är utan tvekan hemsökt och skräcken sprider sig dag som natt.

Handlingen är väldigt enkel och filmen är relativt förutsägbar men jag gillade den ändå. Filmen är bara 77minuter men det är knappast en nackdel då filmen har ett bra tempo och bra överaskningsmoment.
Scenerna med monitorn gav mig kalla kårar och stämningen är rikigt mörk och skapar paranoia.

Kvantfysik och filosofi spelar stor roll i filmen, prat om "the cat in the box" och andra dimensioner visar att regisören läst på en hel del om just paranormala fenomen och tidresor med mera.

Skådespelarna är bra och gör sitt jobb på ett övertygande sätt. Filmen är snyggt filmad och skiljer sig en hel del mot amerikansk filmning vilket gör att överaskningsmomenten får mer genomslagskraft.

En riktigt spännande film som borde frälsa de flesta som vill upptäcka Spansk skräckfilm.

PS. Lägg märke till ena tavlan Alex tittar på, motivet är den drake som Ralph Fiennes är besatt utav i filmen Röd Drake.









Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0