Recension på filmen Cigarette Burns



Cigarette Burns tillhör tv-serien Masters Of Horror där kända regisörer gör varsin skräckfilm.
Filmen jag nu recenserar är gjord utav ingen mindre än John Carpenter. Med tanke på vilka filmer han tidigare skapat så var förväntningen riktigt hög på den här filmen

I LA drivs en biograf utav Kirby Sweetman, Syftet med biografen är visa de mest udda och konstigaste filmerna. Utöver det fixar han även filmer åt samlare vilket han är otroligt duktig på och har än så länge alltid fått fram det han har lovat.

Hans senaste uppdrag är att få fram filmen Le fin absolue du monde, världens farligaste film som bara visats på bio en enda gång, och den har rykte om sig att  den då fick folk i publiken att döda varandra helt utan anledning.
Ju mer Kirby letar efter filmen, ju mer vansinne och skräck får han uppleva, och Le fin absolute du monde är kanske farligare än vad han först trodde.

John Carpenter har som sagt gjort den här filmen, han har bland annat gjort filmerna The Fog, Christine, Escape From NY och en otrolig mängd andra klassiker. Detta är då hans bidrag i Masters Of Horror serien. Och han klarar det galant precis som jag förväntat mig

Stämningen är riktigt mörk, huvudrollen spelas utav Norman Reedus som vi sett i Boondock Saints, och som hans motspelare ser vi Udo Kier så det är verkligen inget fel när det gäller skådespelarna och deras inlevelse.

Enda som kan vara lite märkligt och någonting att klaga på, och det gälle alla filmer i Masters Of Horror serien, det är tyvär längden på filmerna.
60-minuter känns liteväl kort och det gör att man inte  alltid hinner få reda på så mycket fakta om tex karaktärer eller liknande.
Jag skulle inte klaga om filmerna hade varit 90minuter istället med mer fokus på kanske bakgrundshistorik med mera. Men nu är det som sagt anpassat för tv, och man får vara tacksam att man har möjlighet att kunna se den över huvudtaget.  Masters Of Horror känns  lite som 2000talets Tales From The Crypt om man ska göra en jämförelse. 

Cigarette Burns är nog utan tvekan den absolut bästa filmen i serien och har precis allt vad en krypig och dyster skräckfilm ska ha. Den är inte fokuserad på blod även om vissa scener är ganska blodiga , utan det lägs tyngd på obehag och ångestkänslor. Det har ju regisören John Carpenter tidigare lyckats otroligt bra med bland annat i filmen The Thing (som jag också ska skriva recension om inom en snar framtid)


Om du gillar skräck så lär och borde du kolla upp Masters Of Horror serien, samma gäller dig som kanske vill börja titta på skräck och inte börja med det värsta och råaste utan mer lite kusliga filmer. Då är detta verkligen något för dig.
Totalt består första säsongen utav Masters Of Horror av 13delar

Finns för ett mycket bra pris på  CDON  om du vill passa på att köpa den.







Kommentarer
Postat av: Tommy

Grymt bra bidrag till serien!

2009-06-28 @ 09:17:44
URL: http://www.fanatiskfilm.se
Postat av: hannah :)

bra sida du har !:) , letar alltid efter villken film jag skall se och då e det bra och kolla på din sida !

2009-07-01 @ 19:59:39
URL: http://radtke.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0