Guinea Pig-Flower Of Flesh And Blood



En bild säger mer än tusen ord?

I normal fall brukar jag ha en liten introduktion om vad filmen handlar om. Den här filmen handlar inte om något alls egentligen utan är en extremfilm med enorm fokus på gore och styckning utav en ung kvinna.

Guinea Pig är en serie i 6 delar som nu finns på dvd släppta utav Unearth Films  som specialiserat sig på just extremfilmer av olika slag. Om man kollar på olika forum på internet så finns nästan alltid Guinea Pig Flower och Flesh and Blood med som en av de vidrigaste filmer som någonsin gjorts, och jag kan vara villig att hålla med.

Filmen börjar med en kvinna som går på en gata, hon blir överfallen och vaknar sedan upp i ett rum där det är blod på väggarna, fullt med knivar sågar yxor och andra vassa föremål på en bänk, och så ser hon en man. En man utklädd till samuraj som drogar henne och börjar sedan stycka henne bit för bit i någon slags ritual.

Mellan varje kroppsdel vänder han sig mot kameran och pratar lite, han fortsätter sedan tills hans lilla "konstverk" är klart. Filmen är under 60minuter och det är oavbrutet blodigt.

Rykten säger att Charlie Sheen hittat ett exemplar utav Guinea Pig under inspelningen av Plutonen och varit helt övertygad om att det var en snuffmovie och kontaktat FBI som sedmera beslagtog alla utgåvor av filmen.
(där Jag kan skryta lite där med att jag har en orginal VHS av den filmen)

När filmen sedan skulle släppas på DVD var ett av kraven att det skulle följa med ett "making of" för att verkligen bevisa att det inte är ett riktigt mord på filmen.

När man ser filmen på DVD vet man därimot att det inte är riktigt, ljudeffekterna ligger för högt och är lite osynkat och låter inte bra. Jag vet inte om det kanske är ett medvetet val av bolaget. Men jag tycker det är ett stort minus då hela känslan av filmen försvann.
Jag såg den på min gryniga VHS där ljudet inte var speciellt bra och bilden lite grynig. Det gjorde att hela atmosfären var obehaglig.

Effekterna måste jag nämna och dom är enormt bra. Filmen är från 1985 och jag har sett många filmer med en bra mycket högre budget som inte ens kommer i närheten av effekterna vi ser i Guinea Pig.
Det är mycket närbilder och man lider verkligen i vissa scener.  Samurajen ser helt galen ut och njuter verkligen av det han håller på med. Det knackas och bryts ben med stämjärn, det sågas av ben med en slö såg men det vidrigaste får ni se själva.

Detta är ingen film som vem som helst klarar av. Det är en riktigt morbid film och vore det inte för den lite väl bra kvalitén och ljudeffekterna skulle man kunna lura vem som helst att det är ett riktigt styckmord man beskådar.

Är filmen bra då? Nej det kan man inte säga. Det är mer som en dokumentation av ett mord med en nästan lite konstnärlig ådra. Den är mest en film som chockerar och provocerar och det är en film man aldrig glömmer.

Det absolut sjukaste är att den här filmen låg ruskigt högt upp på topplistorna i Japan. Den låg högre än bland annat E.T och en mängd andra filmer. 

Det finns dock en annan del i Guinea Pig serien som är värre än Flower Of Flesh And Blood och det är The Devils Experiment och den kommer jag också skriva om längre fram. Den är mycket värre och obehagligare så kolla in bloggen ibland för den recensionen kommer snart upp.




Sugen på att köpa den här eller någon annan del i Guinea Pig serien? Kolla då in länken här under



Kommentarer
Postat av: skotornet´s webmaster Solan

Men blääää, du kunde väl ha varnat innan man klickade på din bloggs länk ryser Inte för att jag är känslig men med tanke på att det är många på FL (där du länkat) som tex har UL bilder under STARKA BILDER så...

2009-07-05 @ 16:21:27
URL: http://www.skotornet.se/blogg

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0