Porkys





Porkys är en komedi som utspelar sig på skolan Angel Beach High och handlar om ett gäng skolungdomar som bestämt sig för att ta sig in på den ökända strippklubben Porkys.
Efter några försök blir dom lurade av Mr Porky och bestämmer sig då för att utkräva en stor hämd.

Det är i mycket korta drag vad filmen handlar om. Porkys är en komedi som kom 1981 gjord av Bob Clark och har betytt mycket för dagens highschool filmer. Det är mycket naket och ävan desperata ungdomar som gör precis allt för att bli av med oskulen. Dom beslutar sig efter ett gäng pinsamheter och misslyckanden att ta sig in på stadens bästa strippklubb där precis alla kan få till det.
Filmen har många som kan klassas som huvudpersoner. Men "Peewee" som är en menlös kille som inte är direkt bra på någonting är den man får se mest utav. Han utsätts för en hel del practical jokes som man verkligen skrattar ihjäl sig åt. Han spelas utav Don Monahan som även medverkade i kultkomedin "Ursäkta var är floden" och under  senare år har vi sett honom  i "Stephen Kings Night Flier".


En annan karaktär som man älskar är den manshatande läraren Beulah Balbricker som har ett väldigt speciellt hatförhållande med den kaxiga eleven Tommy Turner.

Man får även se en väldigt ung Kim Cattrall som den vackra och förföriska eleven som kallas för "Lassie". Scenen när man får reda på varför hon kallas för det är en av de mest kaotiska och roliga scener jag sett i hela mitt liv. Kan inte avslöja någonting om det, men ni som sett filmen vet nog vad jag pratar om

Filmen är som sagt en komedi men den har faktiskt en hel del allvarliga undertoner också. Bland annat rasism som tas upp en hel del.  Det handlar också om vänskap och hur mycket riktiga vänner ställer upp för varandra.

Skådespelarna i den här filmen njuter verkligen att vara med på film och det är en helt underbar ungdomsfilm som av någon anledning inte verkar speciellt populär bland dagens ungdomar.
Mycket märkligt enligt mig då den har mer hjärta och även själ än samtliga American Pie filmer tillsammans.

Porkys har två uppföljare och alla håller samma klass. Det märkliga är att Porkys 3 inte släppts på DVD i Sverige.
Men samtliga Porkys filmer går just nu på TV4-Film så kolla i tv-tablån och försök att se dom här filmerna. Ni kommer få er många skratt det kan jag lova er.

Är det så att ni vill köpa dom två delar som finns så finns dom i ett dubbelpack på CDON.




Dags att köpa nya högtalare? Titta in på Hifihuset


Diskutera skräckfilm? Regga er på Horrorville.



Kommentarer
Postat av: T

Hehe klockren film! :)

2009-07-03 @ 11:43:54
Postat av: thimmi

Hmm visst finns där tre delar?

2009-07-05 @ 12:42:38
URL: http://spacepig.wordpress.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0