Falling Down

William Foster sitter fast i en bilkö. Det är extremt varmt och han är mycket nära ett sammanbrott.
Han beslutar sig att kliva ur bilen och istället gå hem till sin lilla dotter som fyller år.
Problemet är att han har besöksförbud och idag är han på ett väldigt dåligt humör, och det är många som kommer att märka det.

Michael Douglas spelar den arbetslösa och mycket arga mannen William Foster. Han är en tragisk figur och gör precis det alla innerst inne igentligen vill göra när man har en riktigt dålig dag.
Filmen anklagades för att vara rasistisk när den kom. Antagligen för att William mestadels hamnar i gräl med invandrare, men det handlar inte om hudfärg enbart. Det går djupare än så. Han hatar hela samhället oavsätt vilken ras eller färg problemet i har.

Det tar inte lång tid förens telefonen går varm hos polisen där man säger att en man med vit skjorta och slips går bärsärk i stan. Den polis som tar på sig fallet spelas av Robert Duvall och han arbetar sin sista dag som polis innan han ska gå i pansion. Han har en lätt hysterisk fru som ringer stup i ett och är övertygad om att han är död.

Det finns svart humor i filmen och man kan inte låta bli att heja på William Foster för det han gör. Han gör fel men han gör det på ett väldigt roligt sätt och han har ofta en poäng i sitt resonemang. Speciellt i scenen som utspelar sig på en golfbana. I grunden är Falling Down en thriller, men den komiska ådran träder fram extremt tydligt.

Skådelspelarna är underbara, handligen enkel men gripande. Det finns faktiskt inget att klaga på i Falling Down.

Det här är en underbar och en viktig samhällskritisk film som går på tv minst en gång om året. Den finns även att köpa billigt på Discshop







Kommentarer
Postat av: emelie

Hej :)



Länken du bifoga va lite för hårt för min smak, jag är ju totalt såld på akustiskt så de e nog mycket det som gör att Volbeat faller mig i smaken!! Men tack ändå :) trevligt att du kikade in på min blogg!



Ha e n trevlig kväll (natt)!! :P



Mvh Emelie



2009-07-08 @ 23:25:34
URL: http://missmyself.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0