En Djävul Till Granne




Ray Peterson (spelad av Tom Hanks) har tagit ledigt en vecka från jobbet för att vila upp sig. Därimot har hans grannar fått för sig att de nyinflyttade grannarna Klopeks är satanister som dödar och gräver ner folk i sin trädgård och har ett krematorium i källaren.
När grannen Walter en dag försvinner och inte kommer tillbaka bestämmer dom sig för att ta till drastiska metoder för att få reda på sanningen.
Nu utbryter ett mindre slagfält och ingen går säker.

Dom som tror att Tom Hanks bara tar på sig seriösa filmer får tänka om. Det här är en film från 1989 och på den tiden tog han nog lite vad som helst. Men den här filmen är nog en av de bästa han gjort när det kommer till komedier.

Filmen utspelar sig i en liten förort. Alla känner alla och det är lugnt och skönt. Tills den dagen familjen Klopeks flyttar in.
Hela kvarteret stannar upp och skvallret sprider sig. Ray som tänkte vila upp sig är nu istället  uppe hela nätterna och spanar på sina grannar. Tillsammans med sina vänner har Ray nu den perfekta planen för att sätta dit Klopeks för mordet på Walter, utan att blanda in polisen förstås.

Detta skapar såklart en hel del oförglömliga scener och man skrattar och skäms omvartannat.
Som i de flesta 80tals komedier är det stor charm och mycket hjärta i det som skapas. Man fastnar och tycker om karaktärerna något enormt och man saknar 80talet. Det var verkligen bättre förr.

Skådespelarna är perfekta och  i rollen som Tom Hanks fru ser vi Carrie Fisher som är otroligt less på Rays paranoida tankar och hans vänners mycket ologiska planer.
Andra skådespelare som är värda att nämna är Corey Feldman, Bruce Dern, Rick Ducommun och sist men inte minst Henry Gibson som vi sett i Boston Legal och King Of The Hill.

För att locka er ännu mera kan jag även skriva att Joe Dante står för regi. Han var med och regiserade Gremlins. Så då vet ni kanske vad ni kan vänta er.
Har ni inte sett den här så borde ni göra det. Det är ingen oscarsvinnare eller superfilm men den är hysteriskt rolig och en perfekt slötittar film. 

Tom Hanks är en av världens bästa skådisar, det märkte man redan 1989





Kommentarer
Postat av: EmmaEriica

Dagens fråga i min blogg!

Svara gärna på den!

Frågan; Om du vann 3 miljoner, vad skulle du göra med dom pengarna?



EmmaE.

2009-07-05 @ 18:31:03
URL: http://emmaeriica.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0