Derailed





Derailed handlar om familjefadern Charlie Schine som under en tågresa upptäcker att han saknar pengar för resan. Han får då hjälp utav en kvinna spelad utan Jennifer Aniston. Dom börjar prata och faller för varandra väldigt snabbt. Efter ett tag börjar träffas efter jobbet i smyg och efter en blöt kväll på en pub hamnar dom i ett hotellrum.
Plötsligt hör dom att någon är i rummet och ser en rånare som sedan misshandlar Charlie och våldtar hans älskarinna.

Efter det bestämmer dom sig för att inte gå till polisen utan istället hålla tyst med tanke på att dom båda har familj och inte vill riskera någonting.

Efter det får Charlie ett telefonsamtal och hans liv blir fyllt av våld, utpressning och hot.


Derailed är regiserad av Mikael Håfström som tidigare gjort Ondskan och 1408. Det här var hans första amerikanska film och den släpptes 2005. Det här är en thriller som till en början inte har så mycket att komma med, tempot och dialogerna gjorde att jag först trodde det skulle bli en drama film. Men sedan tar filmen en otrolig vändning och bli enormt spännande. Jag satt på nålar och var helt uppslukad över vilket helvete huvudpersonerna får uppleva.
Charlie Shine som spelas utav Clive Owen lever under total terror och han gör allt för att försöka rädda både sig själv och sin älskarinna utan att försöka blanda in sin fru och sitt barn. Men hur han än gör ligger våldtäktsmannen minst 2 steg före.

Vissa scener gör att man får gåshud och man blir verkligen illa berörd. Våldtäkten på Jennifer Aniston som exempel är ganska jobbig att titta på och man får verkligen se att hon inte bara kan spela i komedier utan även spela rädd och paranoid. 

Vincent Cassel spelar sin roll som våldtäktsman med övertygelse och trovärdighet  och skapar ett starkt obehag så fort man ser honom eller hör hans röst. Det var första gången jag såg honom i en roll som psykopat och jag hoppas man får göra det igen för det var verkligen någonting han lyckas med.

Det här är en av de bättre filmerna jag sett på länge och den får toppbetyg av mig av många anledningar. Dels för skådespelarna. Spänningen är fantastisk plus att den är riktigt snyggt filmad.
Som i de flesta filmer finns det luckor man kanske skulle vilja få svar på, men bortser man från dom så är det här en thriller i toppklass.


Vill du se en spännande film men mycket vändingar och bra tempo ska du verkligen se Derailed.
Den finns att köpa för endast 49kronor på Discshop.








Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0