Big Trouble in Little China




FIlmen handlar om Jack Burton som arbetar som lastbilschaufför som hamnar på väldigt fel plats vid väldigt fel tillfälle.
Hans vän ska hämta upp sin blivande fru vid en flygplats där hon kidnappas av det onda  gatugänget Lords Of Death vars ledare är Lo Pan. En urgammal magiker som är i starkt behov utav en asiatisk kvinna med gröna ögon för att kunna bryta sin förbannelse och åter kunna bli dödlig.
Jack Burton och hans vänner hamnar i centrum av en kamp mellan onda och goda krafter mitt i Chinatown.

Big Trouble In Little China är regiserad utav John Carpenter som även gjort en mängd kultförklarade filmer.
Vanligtvis brukar han göra skräckfilmer men det här är en action/komedi med övernaturliga inslag.
I Huvudrollen ser vi Kurt Rusell som tidigare figurerat i Carpenters filmer The Thing och Escape From New York.
Rollen han spelar är lite av en antihjälte som slänger ur sig kliché efter kliché. Det är självklart gjort på ett väldigt charmigt och roligt sätt och filmen har en känsla av att man kanske inte ska ta den på så stort allvar.

Det kryllar av intressanta karaktärer. Lo Pan är som sagt en gammal magiker, den ondaste av dem alla. Till sin hjälp har han "Three Storms". Tre livvakter som alla har varsin förmåga. Regn åska och blixtar.


Som Jacks vänner ser vi bland annat Kim Catrall från Sex And The City och komedin Porkys. Hon spelar en advokat som av en slump träffar på Jack på flygplatsen under kidnappningen.  Vi träffar även Egg Chen, en magiker som kan allt och lite till om Lo Pan.

Skådespelarna i den här filmen är verkligen inga amatörer. Många av dom har spelat in enormt stora mängder film. Bland annat James Hong som spelar Lo Pan. Det påstås att han spelat in över 300filmer och det skulle nog inte förvåna mig alls. Han är en enormt duktig skådespelare och passar som hand i handske som ond magiker.

Om man ska prata effekterna, det är en hel del av den varan i den här filmen så är dom är riktigt bra med tanke på filmens ålder. Filmen är från 1986 och det känns som den låg före sin tid när den kom på många olika områden.

Något man ska höja till skyarna är känslan filmen har. Den är gjord med en enorm charm och man blir otroligt nostalgisk när man ser den. Jag är riktigt torsk på 80tals filmer och den här tillhör en av mina favoriter.
Man fastnar snabbt i filmen och man kan inte låta bli att gilla Jack Burton.

Om du ska se en 80tals film med mycket effekter, monster, demoner och mycket gatuslagsmål så är det här en given film för dig.

Filmen finns att köpa  här





Dags att köpa hembio utrustning? Kolla in Hifihusets hemsida



Diskutera skräckfilm? Regga dig nu på Horrorville


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0