Ichi The Killer




Ett brottsyndikat med Yakuza medlemmar märker en dag att deras boss är försvunnen. Även en mycket stor summa pengar saknas och det misstänks att han lurat gänget och flytt med pengarna tillsammans med sin tjej.
I syndikatet finns en mycket labil man som heter Takihara, han är självplågare och har ett mycket ärrat ansikte.
Han misstänker att det är någon som dödat deras boss. Han bestämmer sig nu för att ta redan på sanningen, och ju mer skada han kan orsaka, ju mer trivs han med sitt letande.
När han får höra talas om en yrkesmördare vid namn Ichi så bestämmer han sig för att även söka upp honom.

Bakom asiatiska kult filmen Ichi The Killer har vi  Takashi Miike, han har ett hundratal filmer bakom sig, bland annat Izo och succeskräckisen One Missed Call.
Ichi The Killer är en extremt våldsam film från 2001 där det förekommer  kvinnomisshandel, våldtäkter och barnmord.
Utöver det finns det enormt svart humor i det vansinne man får beskåda.

Mördaren Ichi är en tragikomisk karaktär som under sin skoltid bevittnade en våldtäkt och därefter blivit inåtvänd och bär på extremt mycket hat och mardrömmar om sina skolår.
När han en kväll dödar en våldtäktsman upptäcker han att han blir sexuellt upphetsad av att mörda. Han får därimot extrema skuldkänslor efter de mord han begår men kan inte styra sina begär.

Takihara är Ichis raka motsats. Han njuter att att plåga och tortera folk, han njuter även att stympa sig själv vilket man får bevittna i filmen. Han spelas utav Tadanobu Asano som verkligen levererar i den här filmen. Han syns och övertygar utan att på något sätt spela över.

Jakten på gängets boss är lång och det dör och torteras folk på ett eller annat sätt under  hela filmen. Det är ingen film för känsliga tittare, även om våldet i många scener är enormt överdrivet så är det en del scener mot kvinnor som kan vara jobbiga att titta på. Det är väldigt grafiska och med den suggestiva musiken blir det ibland riktigt jobbigt och nästan för trovärdigt.

Ichi The Killer är som ni kanske förstår riktigt udda och går inte att beskriva i ord utan man måste verkligen se den.
Om man ska försöka jämföra den med någon annan film så är det om man blandar Bad Taste och Scarface. Det är det bästa jag kommer på. Maffia med extremvåld som får Saw och Hostel filmerna att framstå som barnfilmer.

Effekterna och sminket i filmen är närmast fantastiskt. Värt att nämna ärTakiharas ärrade ansikte som verkligen respektingivande, hans mun är totalt sönderskuren och det som gör att den fortarande sitter där den ska är 2 piercingar.

Filmen  har, hur konstigt det än kan låta ett budskap, Vilket det är låter jag er försöka finna själva. Men det är en ganska djup film om man ser bortom allt våld. Den är vidrig och samtidigt väldigt vacker på ett makabert sätt.
Nu finns sedan en tid tillbaka en helt oklippt utgåva av Ichi The Killer i Sverige och jag tycker att om man gillar skräck och riktigt svart komedi så borde man ge den här filmen en chans. Antingen älskar man eller så hatar man den.

För den som gillar den här filmen finns även Ichi Zero som utspelar sig några år innan Ichi The Killer.

Ichi The Killer finns att köpa  på  Discshop 






Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0