Into the blue



Sam och Jared är ett par som älskar att dyka på havets botten på Bahamas och leta efter värdefulla föremål.
Deras vän Bryce kommer och hälsar på och med sig har han med sin semesterflirt Amanda.
Tillsammans spenderar dom större delen av tiden att dyka och hittar ett skeppsvrak med innehåll värt många många miljoner dollar. Utöver det så hittar dom även ett störtat plan, med mängder av kokain från Colombia. Drömmar om pengar och ett liv i lyx börjar gro. Men det är inte bara dom som känner till att planet ligger på botten.

Det här är en av de vackraste filmer jag någonsin sett. Man kan tro att Discovery gjort en dokumentär och samtidigt lagt till en liten story och tagit med några kända skådespelare. Filmen visar mängder av fantastiska undervattenscener med fiskar, hajar, koraller och allt som hör havet till.

Skådespelarna är Jessica Alba och Paul Walker som det unga paret Sam och Jared. Scott Caan och Ashley Scott spelar deras vänner Bryce och Amanda.

Den enda som egentligen tillför någonting är Jessica Alba. Hon har tillräkligt med karisma och känns någolunda trovärdig i sin roll. Hennes motspelare Paul Walker känns sådär, det funkar för stunden men inte mycket mera än så. Han kan nog bli en bra skådespelare om han får lite tid på sig att utvecklas lite.
 
Men vi har en kille i filmen Into the blue som enligt mig förstör den totalt, och det är Scott Caan. Han spelar över enormt och har varken karisma eller utstrålning  utan man får bara ett väldigt osäkert intryck av honom. Hans flirt i filmen Ashley Scott som man bland annat sett i tvserien Jericho funkar även om hon kanske är lite stel och något opersonlig.

Jag brukar vanligtvis inte klaga så mycket på skådespelare som jag gör nu, Men det krävs riktigt bra karaktärer och starka skådespelarinsatser för att själva filmen ska bli intressant.

Som tur är så utspelar sig större delarna av filmen under vatten och då som sagt finns det mycket annat att titta på.
Har man intresse för dykning,fiskar eller andra saker som har med vatten att göra är det här en dröm för tittaren.
Vill man däremot ha en renodlad actionfilm med spännande handling och eventuella effekter så funkar inte Into the blue. Det är absolut inte en dålig film, men man glömmer bort och bryr sig inte vad filmen egentligen handlar om ganska snabbt.
Mycket beror tyvär på skådespelarna och att handligen är väldigt tunn. Ska jag ge ett betyg blir det nog en svag svag 3a.

Det jag däremot kan säga att om ni har eller ska skaffa Blurayspelare är det ett en film som verkligen är värd att införskaffa. Ni kan kanske föreställa er Bahamas med sitt klarblåa vatten och exotiska fiskar med Bluray kvalité?

Blurayutgåvan av "Into the blue" finns för endast 149kr på Discshop 




Planer på en Blurayspelare? Kika in på hifihuset.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0