Hatchet





Hatchet har redan fått kultstatus och sägs vara banbrytande inom skräckfilm. Den kom 2006 och stoltserar på fodralet med  "It's not a remake. It's not a sequel. And it's not based on a Japanese one",
Det måhända vara sant men det är svårt att inte hitta likheter med redan existerande filmer. Den är lite som en hybrid mellan Friday the 13th och The Burning fast med en stor mängd humor.

Filmen börjar med att två krokodiljägare som spelas av Robert "Freddy Krueger"Englund och Joshua Leonard som attackeras av någonting. Man får inte se vad det är men det är garanterat ingen krokodil som dödar dom.

Efter det så hoppar filmen fram till ett gäng ungdomar som är på en stadsfestival. Två av dom bestämmer sig för att åka på en liten utflykt. Legenden berättar om ett hemsökt träsk som är lite av en turistattraktion. Det är självklart samma träsk som i början av filmen. Båten som guiden använder sig av går på grund och nu får dom höra berättelsen om Victor Crowley, en svårt missbildad pojke som sägs hemsöka träsket och skogen dom just nu befinner sig i. Han påstogs ha blivit bränd till döds i sitt hem och legenden säger att man fortfarande kan höra hans desperata rop efter sin pappa.

Det här är en riktigt blodig och köttig film. Inget  lämnas åt fantasin utan vi får se det mesta man kan tänka sig. Avslitna armar, roterande huvuden och kroppar som slits i stycken. Charmen med filmen är just att det är så överdrivet och sjukt. Blodet sprutar och det zoomas in så mycket som möjligt på sår och stumpar. Att sedan några skådespelarna är komiker gör inte saken bättre. Bland annat får vi se Deon Richmond och Joel Moore som är riktigt roliga och bra skådespelare.

Hatchet är gjord med glimten i ögat vilket antagligen gjort att den har den status den har idag. Min sambo som inte ens gillar slasherfilm tyckte den här var sevärd och hon började skratta när det var som blodigast. Hon förstod att man inte ska ta filmen på för stort allvar utan mer se den som en hyllning till klassikerna inom skräck. 
Det finns en hel del stora skräckikoner i filmen. det är nämligen allas våran Kane "Jason" Hodder som gömmer sig under sminket på Victor Crowley. Vi får även se Tony "candyman" Todd i en riktigt skön scen och som jag skrev i början är även Robert Englund med i början av filmen.

Det här var en film jag köpte i samband med att jag förbokade Friday The 13th och fick ett bra pris på Discshop. Den var helt klart sevärd och jag kommer garanterat se den fler gånger. Tyvär verkar den vara slut hos de flesta leverantörer. Men hittar ni den här någonstans så köp den direkt. En modern klassiker helt klart.








Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0