Dödens Våning




Mario har i en annons hittat en charmig lägenhet som skulle passa perfekt för honom, och hans gravida flickvän Clara perfekt. Efter en viss övertalning så går Clara med på att följa med på visningen,trots att hon igentligen inte har lust att flytta dit.
Hyrevärdinnan är trevlig och öppenhjärtad, men det tar inte lång tid innan Clara börjar bli misstänksam.
Det visar sig att hyresvärdinnan är totalt galen och hon har många mörka hemligheter som snart ska uppenbara sig.

Den här filmen är gjord utav Jaume Balagueró som tidigare gjort REC och Fragile. Det här en precis som hans andra filmer lysande och riktigt riktigt bra. Det här är en film anpassad för tv och är endast 66minuter lång, men det är snabbt tempo från början till slut.

Det är en psykologisk skräckfilm med en stänk av blodigt våld, vilket leder till att man sitter på nålar mer eller mindre hela filmen. Hyresvärdinnan är fruktansvärt kuslig och spelas av Nuria González med en enorm inlevelse.

Hela filmen utspelas i ett hyreshus, precis som i REC. Men den här är snäppet kusligare. Det tar bara 15 minuter så kommer första klumpen i magen och håller i sig resten av filmen. Det eskalerar hela tiden och om man ska försöka jämnföra Dödens Våning med något annat så blir det en hyprid mellan People Under The Stairs och House Of Wax fast enormt mycket bättre.
Det kommer nya överaskningar hela tiden och när man tror att det är över så återstår 20 minuter av filmen. Det är inte en lugn stund och det är en riktigt bra story med en enormt tuff twist i slutet.

Skådespelarna är riktigt bra och som jag skrev tidigare gör hyresvärdinnan den absolut bästa insatsen i filmen. Från att först framstå som en jättesnäll och omtänksam människa plötsligt förvandlas till en fullblodspsykopat är inte helt lätt roll att spela. Men det lyckas hon med med bravur.

Kortfattat så är det här en grymt bra film som tillhör "6 Films To Keep You Awake" serien jag skrivit om tidigare när jag recenserade filmen Babys Room.

Just nu kostar Dödens Våning endast 59kr på Discshop så passa på att köp den.

Spanien kommer att gå lång vad gäller skräckfilm. Var så säkra.







Kommentarer
Postat av: jocke

kan bara instämma i påståendet att "Spanien kommer att gå lång vad gäller skräckfilm. Var så säkra", även om jag skulle påstå att de redan är där. spanjorerna är de nya fransmännen vad det gäller att skrämma skiten ur en...



intressant tips, hade aldrig hört talas om den, trots att jag är barnsligt förtjust i .REC (gillade t.o.m. remaken).

2009-07-11 @ 00:52:34
URL: http://oif.jocke.me

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0