Cloverfield


Cloverfield kan närmast beskrivas som en blandning utav Godzilla och Blair Witch Project. Själva grundhandlingen är inget märkvärdig om man jämför med andra filmer. Det som gör den speciell är att den är filmad som en egengjord dokumentär med en vanlig enkel handkamera på flykt ifrån kaoset.

Effekterna är ruskigt bra och levande. Det flyger bilar, stora stenblock, och även huvudet från frihetsgudinnan får en flytur. Reaktionerna från just frihetsgudinnans förstörelse är närmast panikslagna och jag får vissa vibbar från 11september. Det gråts och skriks och någon skriker att det är terrorister. Just i den scenen förstår man paniken på riktigt och en man får en lätt rysning längst ryggraden


Filmen börjar med en fest där man får träffa huvudersonerna och lära känna dom som snabbast. Skådespelarna är helt okej i sina insatser och känns trovärdiga. Hela Cloverfield  känns "äkta" om man nu kan använda sig av det uttycket med tanke på att det är ett stort monster med i filmen. Folk reagerar på ett realistiskt sätt och effekterna är verkligen välgjorda och med en otrolig närvaro och känsla. Man får heller inga som helst varningar om vad som kommer att hända eftersom man bara ser ur kamerans synfält  filmen igenom. Det  leder till en hel del mycket träffsäkra överaskningsmoment.

Jag gillade verkligen den här filmen, jag är svag för monsterfilmer och den här är verkligen inget undantag. Vad jag tycker är ett riktigt genidrag är att man inte får se monstret speciellt mycket. Det var likadant i trailern, man hade inte den blekaste aning om vad som hände,men man vart ändå nyfiken. Hur monstret ser ut är egentligen ganska oviktigt eftersom filmen inte handlar om att närma sig monstret utan istället fly ifrån det. 

Mannen bakom Cloverfielt är J.J Abrams. Några av hans meriter är serien Lost, Star Trek och Joy Ride och ryktas även om att göra Mission Impossible 4. Det råder med andra ord inga tvivel om att han vet vad han gör,

Asien har gjort en film som påminner en del om Cloverfielt och den heter Host. Den är också riktigt sevärd så om ni redan sett Cloverfield och vill se mer monster och kaos så se den.

Cloverfield köpte jag för endast 59kr på Expert inne på Mariebergköpcentrum







Kommentarer
Postat av: Fredrik Olsson

Cloverfield är en riktigt cool och intressant film, även om filmen du oxå nämner; Host, är helt klart bättre.



Denna film är intressant verkligen i hur den blandar verklighet och monsterfilm. I vad som först börjar nästan som en ungdomsfilm/drama, så blir det sedan en fläskig monster film, där man verkligen lever sig in i människornas rädsla.



Bra film (men rekommenderar Host mer, då den har ett bättre stråk av drama och naturlig komedi i sig oxå)

2009-08-04 @ 13:08:01
URL: http://blogg.unspoken.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0