10 orsaker att hata dig




Den nyinflyttade Cameron som spelas av Joseph Gordon-Levitt blir tokförälskad i skolans vackraste och populäraste tjej Bianca som dessvärre har datingförbud. Hennes överbeskyddande pappa har bestämt att hon får träffa killar, när hennes storasyster börjar göra det. Storasystern Kat har därimot inga som helst planer på att träffa killar, utan nöjer sig med att sitta hemma och lyssna på musik och läsa böcker. Cameron beslutar att ta hjälp av skolans buse Patrick och försöker med alla medel få Kat intresserad av honom.

Av alla ungdomskomedier är det här en av mina favoriter.Filmen kom 1999 och är gjord av Gil Junger som även ligger bakom komediserien 8 Simple Rules.

Heath Ledger är fantastisk i rollen  som den hårde och beryktade killen Patrick Verona,vars uppgift är att försöka charma den arga och bittra storasystern. Samspelet mellan dom är ruskigt bra och ger liv åt deras karaktärer. Det känns äkta och väldigt övertygande i deras konversationer och gräl som dyker upp.
Det här var faktiskt den första filmen jag såg med Heath Ledger och jag fastnade för honom som skådespelare direkt.
Han charmar verkligen publiken med sin utstrålning och stora leende och det syntes hur han njöt av att stå framför kameran.
Hur det gick för Heath Ledger känner ni säkert till. Ett riktigt tragiskt öde åt en fantastisk skådespelare som skulle kunna gå precis hur lång som helst. Vissa kallade honom för den nya Johnny Depp vilket jag nog kan hålla med om.
Vill ni läsa mer om Heath Ledger så klicka här

 Larry Miller spelar den överbeskyddande pappan till Kat och Bianca. Han spelar fantastiskt bra och säger riktigt klockrena citat. Han spelar även samma roll i tvserien 10 Thing I Hate About You som började produceras i år.


Det är en mysig stämning i filmen och det känns lite som den perfekta ungdomsfilmen. Härliga skådespelare, bra manus och regi, även ett bra soundtrack. Den har även väldigt smarta skämt och fokuserar inte på sex som dom flesta highschool filmerna gör. Det gör att den här filmen inriktar sig mot en mycket bredare och mer öppen publik i alla åldrar och känns mer seriös.
En given film om du vill se en enkel och mysig romantisk komedi. Du kommer minnas den och antagligen älska den.












 


Kommentarer
Postat av: Caroline

Denna är skitbra :)

2009-07-12 @ 17:14:06
URL: http://ettvanligtbloggnamn.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0