Rebirth Of Dissection




Dags för bloggens första musikdvd recension.

Bandet heter Dissection och är ett av de största banden inom black/deathmetal. Dissection leddes utav Jon Nödtveidt som startade banden 1989 och släppte sin debutskiva "Somberlain" 1993. Men det var inte förens 1995 det slog igenom ordentligt när deras oförglömliga skiva "Storm Of The Lights Bane" släpptes.
Musiken är väldigt melodiös metal av den hårdare sorten och med mycket välskrivna texter..
Dessvärre för oss är inte Jon Nödveidt längre i livet då han 13 augusti 2006 beslöt sig att ta sitt liv.

Men vi som lever kan fortfarande njuta av musiken han gjorde, och med den här live dvdn från Arenan 2004 kan man se musiken när den är som allra bäst. För var det något Dissection kunde så var det att spela live.
Ljudet är närmast perfekt och man kan även välja ett DTSspår vilket får tittaren att verkligen känna sig som om man står i publiken. Låtvalet är från samtliga tre studioalbum och även en cover av låten Elisabeth Bathory.

Konserten börjar med introt At the Fathomless Depths för att precis som på skivan dundra igång med den numera klassiska låten Nights Blood och det låter så grymt bra att man nästan får rysningar på kroppen. Det är tight och Jon njuter verkligen på scenen och får med sig publiken utan problem.
Man får även höra bandets kanske bästa låt Where Dead Angels Lie  där det sjungs med i refrängen likt en mässande ritual.
Totalt är det 15 låtar man bjuds på, tyvär bara en låt från sista plattan Reinkaos men man ska vara glad att bandet släppte en DVD över huvudtaget.

Som bonusmaterial får man en 25minuter öppenhjärtad intervju med Jon Nödtveidt. Det pratas om tiden i fängelset, musiken, hur han skapade sista platten, tidiga och nuvarande Dissection med mera.  Man kan även se en video till låten Starless Aeon.

Är du ett fan av Dissection måste du ha den här dvdn. Det är utan tvivel en av de bättre konserter jag sett inom den här musikstilen på dvd. Enda som kommer i närheten är Marduks DVD Bloodpuke Salvation som jag också kommer skriva om. Tyvär börjar Rebirth Of Dissection bli svår att finna i butiker men håll ögonen öppna på Tradera eller Ebay så hittar ni den säkert förr eller senare.

För er som aldrig hört Dissection rekomenderar jag att klicka här







 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0