Nick Of Time



Nick Of Time är en thriller från 1995 med två av mina favoritskådespelare i huvudrollerna. Johnny Depp är den ena och han spelar Gene Watson som efter en begravning ska hoppa på tåget ifrån Union Station i LA med sin lilla dotter.
Vad han inte vet är att han inne på stationen har blivit utvald till att utföra ett uppdrag av två terrorister.
Uppdraget är att mörda en person inom 90minuter, om han misslyckas kommer terroristerna döda hans lilla dotter.
Det är inte vilken person han ska mörda heller, utan det är en väldigt högt uppsatt person i USA.

Christopher Walken är den andra skådisen jag syftade på och det kommer kanske inte som en chock att han spelar en av terroristerna? Han är en av anledningarna att filmen håller den klass den gör och han överskuggar nästan Depps prestation. Han övertygar riktigt ordentligt som psykopat och ger en riktigt obehaglig nerv i filmen.
Självklart spelar även Depp riktigt bra som den knäckta pappan som hamnat i ett levande helvete. VIlka planer han än har för att försöka rädda sin dotter ligger terroristerna minst ett steg före. Och tiden går och paniken kommer smygande
Ju längre filmen går ju mer "aha" upplevelser kommer du uppleva och man sitter verkligen på helspänn och funderar på hur det ska sluta.

Vad som gör Nick Of Time speciell är att den är filmad i realtid. Man får med andra ord se exakt allt som händer under de 90minutrarna vilken gör att den känns mer intensiv och realistisk. Den är snyggt filmad och det är många snabba kamerabyten som skapar den lätt paranoida känslan som Depp förmedlar i filmen.

Storyn är kanske inte den starkaste men skådespelarna och sättet den är gjord på gör att den ändå funkar riktigt bra.
Av någon anledning är det inte många jag känner som sett den här filmen trots att både Depp och Walken är så stora och duktiga skådespelare.
Får du tillfälle att se den här så ta chansen. Du lär inte bli besviken. Den är slut i lager på discshop men du kan köpa en svensktextad version på Play.com för 6,49euro.







Kommentarer
Postat av: Fredrik Olsson

Detta är en film som i mångt och mycket står ut extra ibland Depps filmer. I denna är han ju faktiskt egentligen enbart en något nertonad pappa som utsätts för en mycket jobbig situation. (Han brukar i regel göra ganska så utsvävade figurer)

Detta gör att Nick of time faktiskt är kul att se för de Depp fans där ute.



Den frustration och noja som Depps karaktär genomgår i takt med klockan är riktigt nagelbitande. det är intressant att något som en timma och trettio minuter kan kännas både långt och kort på samma gång :)



Nick of time är en klassiker som bör ägas. Köp den!

2009-08-11 @ 12:45:34
URL: http://blogg.unspoken.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0