Meet Joe Black





Bill Parrish är en mycket rik och mäktig affärsman. Han lever ett fashinerande liv och har en underbar familj som avgudar honom. Men en dag får han besök av en främmande man som anger sig från att vara Döden. Bill Parrish har bara några dagar kvar i livet, men om han gör en överenskommelse med Döden får han några dagar till. Men då måste han lära Döden en del saker om livet, vad det går ut på och vad lycka är. Han kommer nu vandra vid Bills sida och alla ställer samma fråga...vem är egentligen Joe Black?

Det här är en ganska enkel film om man ser till handligen, men manuset är enormt välskrivet och dialogerna närmast perfekta.
Bakom filmen har vi Martin Brest som tidigare gjort En Kvinnas Doft och Beverly Hills Cop så det vore förvånande om inte den här filmen vart bra. Speciellt med tanke på vilka skådespelare vi får träffa i den här filmen.

Bill Parrish spelas av den alltid lika bra aktören Anthony Hopkins. Att välja honom spela rik affärsman är bland det bästa rollval jag har sett. Han utstrålar verkligen makt och pengar. Hans accent och artikulerade sätt att prata gör att man får en enorm respekt för honom och han känns mycket trovärdig.

Lika så att låta Brad Pitt spela Döden var också ett genidrag. Han är som bekant en enormt duktig skådespelare och visar många sidor av sin talang i den här filmen. Till en början är Döden lite som ett barn, han vet inte riktigt hur han ska föra sig eller beté sig vid middagar eller möten. Han ser vid vissa tillfällen enormt bortkommen ut och det lockar till en hel del skratt. Men ju längre filmen går ju mer intensiv blir hans blick och dom som träffar honom får en enorm respekt.

Det här är en dramafilm med en stor dos svart humor. Den är enormt svår att klassa som en enda kategori för filmen har lite av allt. Även en liten kärlekshistoria. Som råkar vara mellan Döden och Bill Parrish dotter. Hon spelas av Claire Forlani som jag aldrig tidigare spela i någon annan film, men hon gör mycket bra ifrån sig och levererar en trovärdig roll. Hon och Brad Pitt funkar bra ihop och deras karaktärers romans känns inte på något sätt krystad eller tillgjord.

Filmen är 3 timmar lång men känns faktiskt betydligt kortare. Mycket för att filmen är otroligt vacker. Det är mycket fina miljöer och detaljrikedom. Musiken är ofta med stråkar och ger en speciell atmosfär. Att det sedan är skådespelare av elitklass gör inte saken sämre och man njuter av att titta på den här filmen. Den har allt man kan begära av en film. Snyggt foto, bra skådespelare och dialoger och en bra budskap.

Som ni kanske märker så gillar jag den här filmen och kan inte förstå varför jag inte sett den förens nu. Den finns att köpa billigt nästan på varenda butik som säljer DVDfilmer. Men för att ge ett exempel så har ni CDON








Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0