Lakeview Terrace




Det unga paret Chris och Lisa Mattson har länge letat efter sitt drömhus och nu äntligen hittat det i soliga Kalifornien.
Huset är underbart och område lugnt och stilla. I huset brevid bor Abel, en mycket hård och erfaren polis vilket känns tryggt och bra. Men det visar sig att Abel inte alls är den snälla och trevliga grannen han utger sig för att vara. Han är kontrollerande och bevakar parets minsta steg. Anledningen till hans hat är att Chris är vit och lisa svart. Han klarar inte av att se deras blandäktenskap och gör allt för att förstöra deras liv och få dom att flytta från grannskapet.
Men en dag får paret nog och beslutar sig för att hämnas.

Det här är en thriller gjord utav Niel LaBute som tidigare gjort remaken på Wicker Man, och han har även gjort Nurse Betty och nu gett sig på en verklighetstrogen thriller om hur det kan se ut i vilket bostadsområde som helst. Storyn är inte speciellt märkvärdig utan det handlar helt enkelt om en inskränkt granne som inte kan låta bli att trackasera sina nya grannar. Det börjar med små pikar för att sedan urarta totalt och gå till regelrätta hot av olika slag.


Det här är ingen effektfilm. Lång ifrån utan det är mest dialoger filmen igenom vilket gör att det kan bli lite utdraget i längden då filmen är nästan två timmar lång. Men Samuel L Jacksons agerande gör att det blir spännande och han lever sig in och övertygar som den mycket arga och hatiska polisen Abel. Man får såklart även börja känna hans karaktär Abel, både som polis,granne och som tvåbarnsfar.

Filmen är  bra och tar upp ett viktigt ämne och förmedlar det på ett bra sätt. Stämningen är spänd och man kan aldrig förutse vilka planer Abel smider i sitt hem. Obehaget finns hela tiden och dom som råkat ut för märkliga och jobbiga grannar kommer garanterat att gilla den här filmen.

Man behöver kanske inte tänka så mycket då filmen är ganska enkel och inte allt för svår att lista ut. Men som en film för kvällen i brist på annat funkar det galant. Samuel L Jackson har enligt mig rykt upp sig igen efter diverse mindre lyckade filmer och visar nu äntligen vad han går för..

Filmen finns att köpa på bland annat Discshop för 169kr.




Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0