Critters




Långt ute i rymden finns ett asteroidfängelse där några varelsen är fångade. Några av dom lyckas rymma och styr sin farkost mot jorden. Två prisjägare tar på sig uppdraget att döda rymlingarna och till slut landar dom i en liten sömnig håla i Kansas.
Familjen Brown ser en kväll något märkligt på himlen och ser att det inte landar långt från deras hus. Det visar sig att dessa varelser som kallas "Crites" på sin planet har landat och beslutat att göra det dom är bäst på. Äta.

Det här är en scifi/horror/komedi som kom 1986 och det är svårt att inte dra paraleller med en mängd andra filmer som kom ungefär det året. Vi har Gremlins, Ghoulies och även Killer Klowns.
Men regisören Stephen Hered säger själv att idén till Critters kom långt långt innan dom liknande filmerna gjordes. Om det är så eller inte är det bara han som vet. Men en sak är säker och det är att han gjorde en av 80talets bästa monsterfilmer. Den håller absolut klass med Gremlins och det är konstigt att Critters inte blev större i Sverige än vad den blev. Men jag hoppas att Njutafilms eller Studio S släpper dom i framtiden då Critters inte finns släppta med svensk text för närvarande
.
Den här filmen är faktiskt riktigt välgjord och effekterna är även dom av hög klass. Skådespelarna är bra och i en roll ser vi även ung Billy Zane som vi sett från bla Titanic. Han spelar pojkvän till dottern i familjen Brown som får slåss för sina liv mot dessa små lurviga monster.
Utöver familjen får man lära känna en mängd märkiga karaktärer, dels har vi byfånen Charlie som får ont i tänderna av UFOn. Vi har även den lokala polischefen Harv som spelas av den alltid lika bistra M. Emmet Walsh och sist men inte minst de två prisjägare som kan byta ansikten.

Critters har glimten i ögat och den är inte speciellt läskig på något sätt utan är gjord med en stor portion humor.  Varelserna har enorma personligheter och gör att man gillar dom direkt när man ser dom.
Den har fått tre stycken uppföljare och i del 3 får vi även se en mycket ung Leonardo DiCaprio som enligt rykten skäms över den filmen.
Får ni chansen att se Critters så borde ni ta den. Filmerna finns för väldigt bra pris på Play.com








Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0