Bloodbath at the house of death




Bloodbath At The House Of Death kan klassas som föregångaren till Scary Movie. Den här filmen är en ganska udda komedi som driver hårt med Alien, Shining, Entity och en rad andra stora skräckfilmer,
Filmen är från 1984 och handlar om ett gäng forskare som ska åka till huset  Headstone Manor där det påstås förekomma en mängd paranormala händelser. Vad dom inte vet är att huset ägs utav av satanisk sekt som gör allt för att hålla folk borta. Huset har även en hemsk historia som alla i byn känner till. För några år sedan mördades 18 personer där och mördaren går ännu fri. Men forskarna låter sig inte skrämmas utan bestämmer sig för att slutföra sin forskning.

Gillar man satir och skruvade filmer är den här given att se. Man kan inte låta bli att dra  paraleller till Monty Python när det gäller uppbyggnad av vissa skämt. Bland annat i en scen inne på en lokal pub där det diskuteras hur många som egentligen dog inne på Headstone Manor. Där spårar diskussionen ur fullständigt och utmynnar till en sång där hela baren sjunger i kör. Fullständigt lysande och underbar scen. Filmen gjordes utav Ray Cameron  som desvärre avled 1994, jag har inte sett något annat han gjort men om man kollar upp honom verkar han mest ha gjort tv-serier i Englad som inte gått sådär jättebra, men Bloodbath At The House Of Death lyckades han med och kommer aldrig bli glömd för.

Filmen har några halvkända ansiken men det finns ett ansikte som jag hoppas de flesta filmintresserade vet vem det är och det är Vincent Price. Han var en enormt stor aktör mellan 1940-1990. Den sista rollen han spelade var mot Johnny Depp i Edward Scissorhands och 1993 avled han i lungcancer.

I Den här filmen spelar Vincent Price "The Sinnister Man" som är ledaren till den Sataniska sekt som vägra släppa in folk till Headstone Manor. Sekten är helt värdelös och klantar till det gång på gång och han börjar nu bli väldigt trött på att det. Problemet är att han är själv lika värdelös och klantig men tror sig vara mäktigast av alla levande varelser och berättar gärna det för alla i sin närhet. Vincent Price lyfter filmen och man får se mycket bra skådepelande från honom.

Det här är en underhållande film som lyckas vara rolig och spännande utan att bli lika löjlig och total urspårad som Scary Movie filmerna brukar kunna bli. Den har bra stämning och man känner det att Ray Cameron skulle utan problem kunnat göra en riktig skräckfilm om han nu skulle ha velat göra det. Pontential hade han garanterat både vad gäller filmteknik och musikval.

Vad säker många kommer störa sig på är de ibland väldigt dåliga effekterna och klippningen i filmen. Det är en lågbudgetfilm som inte kan ha kostat allt för mycket pengar. Men den är gjord på ett så charmigt sätt och har precis det som krävs iallafall för att få mig att skratta. Speciellt med tanke på att de flesta filmer dom skämtar om tillhör många av mina personliga favoriter.

Filmen har nu som sagt släppts på DVD av bolaget Nucleus, dessvärre utan svensk text men det går rykten om att den ska släppas i Sverige under titeln "Mera Blod I Baljan Boys" som den hette på den härliga VHS tiden.
DVDn finns iallafall på Play.com om någon vill minnas lite 80tals nostalgi.





Kommentarer
Postat av: Fredrik Olsson

Hmmm....den skulle jag vilja se :) ;P

2009-08-26 @ 12:41:01
URL: http://blogg.unspoken.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0